22. oktober 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vindmølledebat suser derudad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vindmølledebat suser derudad
Stevns - 09. december 2019 kl. 14:55
Af Erik Nielsen

Stevns: Skal Københavns Kommune og Hovedstadens Forsyningsselskab (HOFOR) havde lov til at bygge en vindmøllepark med op til 220 meter høje vindmøller 8,5 kilometer fra Bøgeskov Havn? Borgerne er ikke hørt endnu, men i morgen skal et udvidet Økonomiudvalg i Stevns Kommune finde frem til et officielt svar på kommunens vegne.

arrow Læs også: Vindmøllesvar fra Stevns Kommune ligger klar

Læserindlæggene bliver ved med at tikke ind til redaktionen i den sammenhæng. Således er der kommet to indlæg i løbet af weekenden, som kan ses herunder.

Både for og imod
Et af indlæggende er for vindmølleprojektet, mens det andet er imod placeringen af vindmølleparken.

Under overskriften: Helt tosset placering af vindmøllepark skriver Merete og Palle Christensen blandt andet således:

»Frygt ja, for placeringen af de op til 220 meter høje vindmøller inden for et 44 kvadratkilometer stort område kun 8,5 kilometer fra Bøgeskov Havn, som Hovedstadens Forsyningsselskab (HOFOR) opererer med, er helt tosset og må bekæmpes med næb og klør. For at København skal kunne købe sig miljøaflad, skal den smukkeste og mest særprægede del af den østsjællandske (ja, måske den sjællandske) kyst miste ubetalelige naturværdier. 25-63 vindmøller med en højde på 165-220 meter vil markere sig voldsomt i det kystnære område, hvor de tænkes placeret.«

Kom ind i klimakampen
Lige modsat finder vi Rasmus Englund, der tidligere ved de to forgangne valg har været opstillet som spidskandidat for Liberal Alliance til Kommunalbestyrelsen. Dette kandidatur har han dog trukket sig fra op til næste kommunalvalg. Rasmus Englund skriver blandt andet:

»Vil vi hellere have udsigt til utallige fragtskibe, der sejler på tung, beskidt bunkerolie for at tilfredsstille den energihungrende hovedstadsregion med kul og biobrændsel? Undertegnede betragter det som absurd, hvis verdensarven skulle være i fare på grund af en havvindmøllepark, og det giver ikke anledning til mere end et træk på smilebåndet. Hvad har man forestillet sig? At fremtidens turister omkring århundredskiftet, når alle nærværende læsere er døde og borte, skal iføre sig badetøj, snorkel og dykkerbriller for at kigge nærmere på fiskeleret, fordi verdenshavene er steget med en meters penge? Nej, der er behov for, at Stevns også kommer ind i klimakampen, og vi kan starte med et positivt sind over for vindmølleprojektet ved Aflandshage.«

I dag har læserne / vælgerne ordet - i morgen finder kommunen frem til et officielt høringssvar på deres vegne.

arrow Kom nu ind i klimakampen, Stevns!
09. december 2019 kl. 12:02 Opdateret: kl. 08:14
arrow Helt tosset placering af vindmøllepark
09. december 2019 kl. 12:01 Opdateret: kl. 12:02
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk