16. december 2017
Mimikeren Paolo Nani opfører "Brevet", der med 25 år på bagen for længst er blevet en klassiker. Det sker tirsdag 9. januar i Snurretoppen.
gallery icon

Se billedserie

Mimikeren Paolo Nani opfører "Brevet", der med 25 år på bagen for længst er blevet en klassiker. Det sker tirsdag 9. januar i Snurretoppen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vigende billetsalg til teaterforestillinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vigende billetsalg til teaterforestillinger
Stevns - 12. august 2017 kl. 11:16
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når medlemmerne af Stevns Teaterforening mødes til generalforsamling i Snurretoppen onsdag 30. august, vil formand Leif Sinius i sin beretning lægge op til debat om omfanget og bredden af det fremtidige repertoire. Det sker på baggrund af klare tal fra den forgangne sæson 2016-17, der viser en ret markant nedgang i antal solgte billetter, skriver DAGBLADET Stevns lørdag.

- Hvis ikke vi på forhånd havde købt 250 billetter af forestillingen: Klint sidste år i august, så havde det set sort ud. Renset for den indtægt, som det gav, har vi kun solgt 941 billetter til 15 voksen- og børneforestillinger. Til sammenligning solgte vi året før 1250 billetter og lidt mindre i årene forud. Det svarer til, at vi i gennemsnit har solgt lidt over 60 billetter pr. forestilling, og det er i underkanten, hvis budgettet skal holdes, siger Leif Sinius.

Adspurgt om en mulig forklaring på det vigende billetsalg har han umiddelbart to bud:

- Vi er et lille lokalsamfund, hvor flere kulturelle foreninger slås om det samme publikum. Vi har haft kedelige eksempler på, at Spilledåsen har arrangeret koncert samme aften som vores forestillinger, men de seneste tal tyder faktisk på, at det har en negativ afsmitning på billetsalget, hvis blot to kulturelle arrangementer på Stevns finder sted samme uge. En anden forklaring er, at vi lever af at sætte turnéforestillinger op, og her må vi erkende, at mange teaterinteresserede allerede har været i København og set dem der, siger han.

Som eksempel på begge fænomener nævner Leif Sinius, at den meget roste og stærkt eksponerede forestilling: De Stuerene - om Dansk Folkepartis sejrsgang - kun solgte 93 billetter. Teaterforeningen havde håbet på langt højere tilslutning.

- Forestillingen havde forinden gået sin sejrsgang i København, og da den kom til Stevns, skete det aftenen efter Spilledåsens udsolgte koncert med Savage Rose i Snurretoppen, siger han.

Formanden mener derfor, at generalforsamlingen bør drøfte, om det er tiden at skære et par forestillinger ud af sæsonprogrammet for 2018-19, som skal lægges allerede i det kommende efterår.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk