23. marts 2019
Foto: Hans Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Mange mødte op for at mindes falden soldat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Mange mødte op for at mindes falden soldat
Stevns - 11. november 2018 kl. 13:38
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Afslutningen af Første Verdenskrig kom i stand, da Tyskland og de allierede indgik en våbenhvileaftale i en jernbanevogn i Compiègne-skoven i Frankrig. Aftalen trådte i kraft 11. november klokken 11 i 1918, og netop på denne dag og dette klokkeslæt mødes soldaterforeningerne hvert år trofast på kirkegården i Lille Heddinge. I år er det 100 år siden, og det fik rigtigt mange til at møde op til mindegudstjenesten og den efterfølgende ceremoni, så flere måtte stå op i kirken, da sognepræst Eigil Andreasen holdt prædiken.

arrow Læs også: Over 100 deltog på en smuk dag for en grum sag

I Lille Heddinge findes der en krigergrav til minde om en ung stevnsbo, der betalte med sit liv blot 10 dage før krigens afslutning. Ole Frandsen Andersen udvandrede til New York, hvor han blev tilbudt amerikansk statsborgerskab, hvis han blot ville gøre tjeneste i hæren - US Army. Det indvilligede han i, men blev sendt til fronten i slutningen af vedenskrigen for at kæmpe på allieret side.

Han faldt i slaget ved Mosel-floden 1. november 1918. Ole Frandsen Andersen fik således aldrig glæde af sit amerikanske statsborgerskab og blev i stedet stedt til hvile på sin barndoms kirkegård i Lille Heddinge.

På baggrund af Ole Frandsen Andersens statsborgerskab er kisten stadig tildækket af det amerikanske flag: Stars and Stripes, og søndag blev der lagt både kranse og blomster af de stevnske soldaterforeninger samt familien.

Se billederne her og læs reportagen fra arrangementet i DAGBLADET Stevns mandag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk