19. april 2019
De fire kvinder fra Præstø var alle begejstrede for den guidede tur. Det var Maj-Britt Hedengran, som egentlig er født og opvokset ved Hellested, som havde inviteret sine veninder fra Præstø, Ditte Boman, Linda Gullach og Karin Wulff, til Stevns. Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

De fire kvinder fra Præstø var alle begejstrede for den guidede tur. Det var Maj-Britt Hedengran, som egentlig er født og opvokset ved Hellested, som havde inviteret sine veninder fra Præstø, Ditte Boman, Linda Gullach og Karin Wulff, til Stevns. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Guiden solgte verdensarven til fire Præstø-piger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Guiden solgte verdensarven til fire Præstø-piger
Opdateret 27. juli 2018 kl. 13:33
Stevns - 27. juli 2018 kl. 13:30
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mødestedet er ved flagstangen foran den gamle kirke. Her står Lars Dannerup og Bo Rasmussen og tager imod. Førstnævnte er én af de 12 guider, der i år er blevet uddannet, så turisterne i år flere guidede ture til Stevns Klint end nogensinde før. Østsjællands Museum har ansat ikke færre end »12 energiske og veluddannede guider« til tage imod gæsterne til verdensarven. Guiderne er hen over foråret udvalgt af museumsinspektør og etnolog Berit Stage og geolog Bo Rasmussen fra Østsjællands Museum.

arrow Læs også: Unge fra hele verden passer på Stevns Klint

Denne onsdag er pressen inviteret med på turen, som finder sted både klokken 11 og 13 hver eneste ugedag helt frem til 26. august.

Desværre er der ikke dukket så mange andre op til turen klokken 13, som koster 40 kroner for voksne og det halve for børn og unge op til 17 år. Hvis man er mellem 0 og 5 år er det gratis.

- Det er underligt, at det svinger så meget. På formiddagsturen klokken 11 var der over 10 med rundt, siger guiden, hvorefter hans chef Bo Rasmussen træder i karakter og tilbyder fire forbipasserende kvinder en gratis guidet tur.

Det tager de fire Præstø-piger imod, og så kan vi komme af sted.

De fire kvinder fra Præstø var alle begejstrede for den guidede tur. Det var Maj-Britt Hedengran, som egentlig er født og opvokset ved Hellested, men som nu bor lidt længere sydpå, der havde inviteret sine tre veninder på en tur til Stevns denne dag. Efter en tur i undergrunden på Koldkrigsmuseet var turen gået til Højerup.

Her formåede guiden Lars Dannerup denne onsdag på lidt over en time at sælge verdensarven til de fire.

- Jeg vil helt sikkert tage mine børn med herop en dag og vise dem Stevns Klint, lød det således fra Ditte Boman, mens Linda Gullach og Karin Wulff nikkede samstemmende.

Net-artiklen her er en forkortet version af en reportage fra Stevns Klint, der bringes i DAGBLADET Køge fredag 27. juli

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

arrow Masser af guidede ture til verdensarv
27. juni 2018 kl. 06:30 Opdateret: kl. 12:25

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk