19. maj 2019
Stranden har ikke været synlig, da vandet har stået helt op på klinten, hvor bølgerne også er banket ind. 		     Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Stranden har ikke været synlig, da vandet har stået helt op på klinten, hvor bølgerne også er banket ind. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Et døgn med stiv kuling og kraftig højvande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Et døgn med stiv kuling og kraftig højvande
Stevns - 30. oktober 2018 kl. 13:27
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fra Bøgeskov Havn i nord over havnene i Rødvig og Lund i syd stod kaskader af vand ind mod kysten det meste af dagen i går, og det enorme vindpres kombineret med tidligere vandmængder som løb retur i Østersøen, gjorde, at vandstanden steg til op over en meter i forhold til middelvandstand på disse kanter.

arrow Læs også: Dramatik på havnen da fortøjninger bristede

Det var først i løbet af natten til i dag, at vandet trak sig en smule tilbage, og tirsdag sidst på formiddagen var vandstanden »nede« på 67 centimeter.

I Lund havn stod bølgerne ind over molerne på grund af den høje vandstand og den kraftige blæst. I Rødvig holdt højden på kajanlægget lige nøjagtigt vandet fra at løbe ind på havnearealet. Men ved stranden bag havnen stod vandet dog ind over havneområdet på arealet ved den gamle pæleplads, der nu bruges til p-areal.

Vandstanden fik stranden bag havnen til at blive omdannet til sandbund, og vandet gik helt op på klinten, som bølgerne bankede ind på.

- Vi har holdt øje med tingenes udvikling hele dagen i går. Men vi slap heldigvis med, at der skulle justeres lidt fortøjninger rundt omkring på havnen. Vi havde taget vores forholdsregler, så alle løse ledninger til el var blevet sikret mod vandet. Og da jeg gik i seng ved 01.30-tiden i nat var vandet begyndt at trække sig tilbage igen, siger Jens Svendsen fra Rødvig Fiskerihavn.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk