27. marts 2019
Margrethe Vestager står har ved siden af Vallø Stifts Dekanesse samt bestyrelse i forbindelsen med overrækkelsen på Børsbygningen i København. Privatfoto
Margrethe Vestager står har ved siden af Vallø Stifts Dekanesse samt bestyrelse i forbindelsen med overrækkelsen på Børsbygningen i København. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vestager får Vallø Prisen for at være rollemodel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vestager får Vallø Prisen for at være rollemodel
Opdateret 13. november 2018 kl. 10:14
Stevns - 13. november 2018 kl. 09:35
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvert år uddeler Vallø Stift Vallø Prisen til en person, forening eller virksomhed, som gør en helt særlig indsats for at fremme kvinders forhold. I år går prisen til Margrethe Vestager for hendes arbejde som EU-kommissær og i anerkendelsen af, at hun er en stærk rollemodel for kvinder i alle aldre, som det hed i begrundelsen ved overrækkelsen. Det skriver DAGBLADET.

Med prisen følger 150.000 kroner, som Margrethe Vestager har valgt at donere til Unicef Danmark.

Normalt plejer overrækkelsen af finde sted på Vallø Slot. Men Margrethe Vestager er en travl dame, og derfor blev det af praktiske årsager i år Børsbygningen i København, der blev valgt, da overrækkelsen fandt sted i går mandag.

Her fik Vestager Vallø Prisen 2018 for hendes ekstraordinære indsats som EU-kommissær og som rollemodel i et selskab på cirka 50 inviterede gæster.

- Det er en stor ære at modtage Vallø Prisen 2018. Og det er en ære at komme i selskab med tidligere prisvindere, der arbejder for at støtte og skabe nye muligheder for kvinder verden over. Kvinders og mænds lige værd og ligestilling er en hjertesag for mig - og det er en af EU's grundlæggende værdier. Gennem mange års indsats har vi - borgere i Europa - gjort Europa til verdens bedste sted at leve - især for kvinder. Vi kan være stolte af de resultater, men der er fortsat meget at gøre for at sikre ligestilling og respekten mellem mennesker, sagde Margrethe Vestager i forbindelse med overrækkelsen.

Vallø Stift ønsker med prisen at fremhæve kvindelige rollemodeller, der gør en ekstraordinær forskel for vores samfund, og som kan være til inspiration for kommende generationer.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Køge tirsdag 13. november

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk