18. september 2021
Det er gået stærkt for Jacob Shaw og Scandinavian Cello School, der i de få år skolen har ligget på Stevns har, har formået at sætte både skolen selv og Stevns på landkortet verden over. 	                Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Det er gået stærkt for Jacob Shaw og Scandinavian Cello School, der i de få år skolen har ligget på Stevns har, har formået at sætte både skolen selv og Stevns på landkortet verden over. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Verdensberømt cello-skole kan fejre 5 års jubilæum og indbyder til gratis koncerter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Verdensberømt cello-skole kan fejre 5 års jubilæum og indbyder til gratis koncerter
Opdateret 28. juli 2021 kl. 12:09
Stevns - 28. juli 2021 kl. 12:04
Af Erik Nielsen

Ikke mange kendte Scandinavian Cello School, da Jacob Shaw for fem år siden grundlagde skolen. Men det har i den grad ændret sig, efter han flyttede skolen til Stevns i 2018. Og nu fejrer grundlæggeren fem-års jubilæum med fem gratis container-koncerter i august og september, hvor Jacob Shaw gerne ser stevnsboer dukke op for at se nogle af de dygtigste musikere på deres felt.

arrow Læs også: Oplev Stevns med en picnic-kurv under armen

Og det ser i den grad ud til, at interessen er der. Fire timer efter Scandinavian Cello School offentliggjorde sin koncertrække på sin Facebook-side, var to af koncerterne allerede fuldt booket.

- Det er helt vildt, som folk har taget imod tilbuddet om at kigge forbi for at høre noget alsidigt musik. Vi har begrænset plads til de gratis container-koncerter, som bliver afviklet på vores egen adresse. Det er et alsidigt koncert-program. Men vi kan allerede nu fortælle, at man senere vil kunne komme ud og støtte forskellige formål ved nogle støttekoncerter for eksempelvis havnen i Lund og det nye folkloremuseum i Store Heddinge, siger Jacob Shaw til DAGBLADET, der specielt gerne ser, at folk støtter op om den kommende støttekoncert for Lund Havn.

Gik kloden rundt

Scandinavian Cello School (SCS) blev grundlagt i 2016 af Jacob Shaw. Han og skolen blev ikke mindre end verdenskendt tidligere på året, da SCS bød på koncerter med Haugaard Herefords køer som publikum i både stalden og på markerne ved Lund.

Denne historie gik viralt og blev set og læst af mennesker over hele kloden, da både tv-stationer, nyhedsbureauer og store udenlandske aviser har besøgt stedet og skrevet om ko-koncerterne.

Jacob Shaw er meget taknemlig for den måde, hans skole er blevet modtaget på her på Stevns.

- Alle koncerterne i forbindelse med jubilæet er gratis - som en gave til hele Stevns for at sige tak for en fabelagtig velkomst og opbakning siden SCS etablerede sig i Lund i 2018, lyder det således fra stifteren af den kæmpe succes, som ikke både har sat hans eget værk på landkortet, men i den grad også halvøen og hele kommunen Stevns.

SCS Container-koncerter er - præcis som det lyder - koncerter spillet i en container på grunden ved skolen. De fem koncerter repræsenterer hver en musikalsk genre som støttes af SCS, og har således en særlig forbindelse til hver enkelt af de kunstnere, der optræder. Kunstnerne er alle danske eller internationale stjerner på deres felt.

Tag på koncert-picnic

- I et samarbejde med PicnicStevns.dk opfordrer vi alle til at bestille en picnickurv i god tid via deres hjemmeside, som kan nydes før og under koncerten. Der kan også købes drikkevarer og en »musical beef burger« fra Mad & Ro, der opstiller en madvogn til arrangementerne.

Jacob Shaw oplyser, at adgangen til alle koncerterne er gratis, men antallet af pladser er alligevel begrænset, og derfor er to af koncerterne også allerede fuldt booket. Derfor skal man sende en e-mail til office@scandinaviancelloschool.com eller skriv på SCS sociale medier, at man gerne vil deltager.

Alle koncerter finder sted hos Scandinavian Cello School på Højstrupvej 19 ved Lund.

Adgangen til området åbner en time før koncerten starter klokken 19 - altså klokken 18. Se koncertnavne og datoer i faktaboksen ved denne artikel.

Senere på sæsonen vil SCS også holde seks landsbykoncerter og seks børnekoncerter på udvalgte steder på Stevns. I alt 17 koncerter med aftryk fra den lokale skole er der planlagt hen over sensommeren og efteråret.

arrow Tid og sted for fem gratis koncerter
28. juli 2021 kl. 14:48 Opdateret: kl. 12:10
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk