5. december 2020
Ali, Wesam og Zinar kom til Danmark for få måneder siden fra syrisk Kurdistan. Nu sidder på asylcentret på Stevns og venter på en afgørelse af, om de kan blive i Danmark.
Ali, Wesam og Zinar kom til Danmark for få måneder siden fra syrisk Kurdistan. Nu sidder på asylcentret på Stevns og venter på en afgørelse af, om de kan blive i Danmark.
Foto: Henrik Fisker.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ventetiden er det værste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ventetiden er det værste
Opdateret 02. august 2009 kl. 14:38
Stevns - 31. juli 2009 kl. 19:13
Stevns: Hans fulde navn er Ali Naef Mohammad, han er 25 år og studerer økonomi på universitetet i Syriens hovedstad, Damaskus.

- Bare kald mig John, siger han på sit relativt gode engelsk.

Han forklarer, at han på grund af sin kurdiske baggrund blev forfulgt af myndighederne og bl.a. forhindret i at gennemføre sit studium. Derfor flygtede han fra Syrien til Tyrkiet, hvorfra han skaffede sig en transport i en bil og landede i Danmark. Nu sidder han på Røde Kors' Center Sigerslev, som i maj genåbnede fire et halvt år efter, at det lukkede i november 2004. Han er én af 125 beboere fra 20 forskellige nationer.

- Der er meget godt i Danmark. Men hvorfor har jeg intet hørt fra politiet om min sag? Jeg håber, at der snart sker noget, siger han lidt utålmodigt.

Afdelingsleder Helle Jørgensen tilføjer, at alle beboerne på Mandehoved har været så relativt kort tid i Danmark, er de stadig ved godt mod:

- De er endnu ikke løbet ind i den mur, som næsten alle asylansøgere kommer ud for, når de har ventet længe på en afgørelse af deres sag. Det er en væsentlig grund til, at vi har undgået skærmydsler hidtil, siger Helle Jørgensen.

hfi
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk