28. september 2021
Forskellen på industrien og landbruget i miljødebatten - det er høreapparatet, sagde Venstre-formand Karsten Skov i sin beretning til vælgerforeningens generalforsamling. Foto: Henrik Fisker
Forskellen på industrien og landbruget i miljødebatten - det er høreapparatet, sagde Venstre-formand Karsten Skov i sin beretning til vælgerforeningens generalforsamling. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre skal vinde valget i byerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre skal vinde valget i byerne
Stevns - 28. februar 2019 kl. 15:39

Af Henrik Fisker
Hvis Venstre skal vinde det kommende folketingsvalg, kræver det, at partiet appellerer til vælgerne i byerne. Ellers risikerer partiet at tabe den grønne dagsorden med et brag.

Sådan advarede formanden for Venstre Stevns: Karsten Skov, da han aflagde beretning på vælgerforeningens generalforsamling. Her slog han fast, at i de seneste 17 år - hvoraf Venstre har regeret de 13 - er andelen af grøn strøm tredoblet til at udgøre godt halvdelen af det samlede elforsyning.

Men alligevel kan det være svært at være grøn venstremand eller -kvinde. Venstres formand sendte en stikpille til landbrugs-Venstre med en anekdote fra det virkelige liv:

- Jeg læste forleden en artikel med overskriften: Forskellen på industrien og landbruget? Det er høreapparatet. Mens Dansk Industri opfordrede flere erhvervsfolk til at gå ind i samfundsdebatten, truede en landbrugsorganisation Venstre med, at mange landmænd ville undlade at stemme ved kommende valg. Skal Venstre vinde valg, skal vi have byvælgerne med. Hvis Venstre slås i hartkorn med et landbrug, der groft sagt ser en omverden fyldt med uforstand og utidig indblanding fra bymennesker og naturfredningsfolk, embedsmænd, forskere og øko-romantikere, taber vi den grønne dagsorden med et brag, sagde Karsten Skov.

Al den snak om ulighed
Venstre-formanden havde også et hip til de partier, der lover guld og grønne skove.

- Tilsyneladende kan man nemmest vinde valg ved at love, at vi skal lave det hele om eller ved at dele ud til højre og venstre uden at fortælle, hvordan man vil gøre det. Det er jo demokratiets udfordring nu om dage. Men i Venstre kan vi faktisk prale af, at vi har gjort det godt. Der er kommet 153.000 flere arbejdspladser siden sidste folketingsvalg. Og 66.000 færre danskere er på offentlig forsørgelse, heraf er der 31.000 færre på kontanthjælp. Så hvorfor taler vi så meget om ulighed? Er den bedste måde ikke at afskaffe ulighed ved at gøre den enkelte borger selvforsørgende, spurgte Karsten Skov.

Han nævnte også regeringens sundhedsudspil, som i hans optik giver god mening:

- Men den har skabt rigtigt megen splid i Venstre, og selv i bestyrelsen spænder det fra bevar regionerne til nedlæg dem. Det er et svært emne, hvorfor vi onsdag 27. marts har inviteret Venstres sundhedspolitiske ordfører Jane Heitmann på besøg, oplyste han.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk