21. september 2021
Martin Steen Andersen er formand for en gammel museumsforening, der nu får et helt nyt formål i året, hvor Østsjællands Museumsforening fylder 100 år. Foto: Rikke Michael Hansen
Martin Steen Andersen er formand for en gammel museumsforening, der nu får et helt nyt formål i året, hvor Østsjællands Museumsforening fylder 100 år. Foto: Rikke Michael Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venneforening ser dagens lys

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venneforening ser dagens lys
Stevns - 10. september 2021 kl. 06:01

Der har været afholdt generalforsamling i Østsjællands Museumsforening. Foreningen har hjemsted i Stevns og Faxe kommuner - og blev denne gang afholdt i Tinghuset i Store Heddinge.

Foreningen har historisk set drevet Østsjællands Museum indtil museet blev en selvejende institution med to museer i Faxe (Geomuseet Kanten og Kulturmuseum Øst) og Koldkrigsmuseet på Stevns. Man har været igennem nogle ændringer og i dag vælger foreningen to medlemmer til Østsjællands museums bestyrelse.

Herudover arrangeres forskellige kulturelle arrangementer for medlemmerne.

Bestyrelsen i foreningen har i Corona-tiden arbejdet med forslag til vedtægtsændringer, der vil betyde at foreningen tilknyttes mere til museet, og at foreningen populært sagt bliver noget man kunne kalde Østsjællands Museums venner. Tanken er at medlemmerne og Museet får gensidige fordele af ændringen, hvor tanken er at medlemskabet betales ved at tegne et særligt medlemskort til museet med særlige fordele for medlemmerne.

På generalforsamlingen blev ændringen vedtaget første gang. Ifølge vedtægterne skal vedtægtsændringer vedtages på 2 generalforsamlinger - og vedtægtsændringen tages op på den ordinære generalforsamling i januar kvartal 2022.

Omlægningen af foreningen vil, hvis vedtægtsændringen gennemføres, ske i året, hvor foreningen fylder 100 år.

Bestyrelsen
Efter generalforsamling og konstituering ser bestyrelsen således ud:

Martin Steen Andersen, formand
Inger Andersen, næstformand

Jens Carl Jørgensen, kasserer
Anna-Marie Ulstrup, sekretær

Peer B. Höyer
Kurt Jacobsen
Søren Lindehøj Jensen (nyvalgt)

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk