23. oktober 2019
Dansk Vandrelaug samlede i alt 37 vandrere fra nær og fjern til en lang vandring ved Rødvig i påsken. Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Dansk Vandrelaug samlede i alt 37 vandrere fra nær og fjern til en lang vandring ved Rødvig i påsken. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vandrelaug trak mange udenbys gæster ud på Kløverstierne ved Rødvig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vandrelaug trak mange udenbys gæster ud på Kløverstierne ved Rødvig
Stevns - 23. april 2019 kl. 14:14
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alle var velkomne på Kløverstierne i Rødvig, da Dansk Vandrelaug påskelørdag havde arrangeret hele tre vandreture samlet i én.

arrow Læs også: Tag vandrestøvlerne på og gå med påskelørdag

Hele 37 havde taget imod tilbuddet, og flere af dem kom langvejs fra for at gennemvandre ruterne igennem Rødvig by og ikke mindst den længste rute, der går ud på klinten.

- Jeg må sige, at jeg var fuldstændig overvældet. Det gik over al forventning, hvor der kom gæster langvejs fra hele Sjælland. Jeg talte med de fleste og nogle kom fra Helsingør, mens flere havde taget turen fra Køge og ned til Rødvig, siger Karen Schmolke, der var turleder sammen med Elsebeth Håkonssen.

Turene på de tre såkaldte Kløverstier i Rødvig var lavet som en 3-i-1 tur; først bystien på 2,8 kilometer, der viste Rødvigs historie. Derefter junglestien på 5 kilometer gennem vildnis og byudvikling. Og sidst men ikke mindst klintestien på 7,8 kilometer, som går langs klinten, der er optaget på Unescos verdensarvsliste, og derefter føret de fremmødte til Boesdals Kalkbrud og Lille Heddinge.

I alt 16 km, hvis man gik alle tre ruter.

- Jeg spurgte folk, hvor de var blevet opmærksomme på arrangementet, og de svarede faktisk, at de havde set det i avisen. Vi var kun fire fra vandrelauget i alt. Resten af de 37 fremmødte var gæster, der ikke har noget med Dansk Vandrelaug at gøre, så det var helt fantastisk, og jeg har i hvert fald aldrig oplevet, så mange der er mødt op til et arrangement som dette, siger Karen Schmolke, der lægger til, at folk var begejstrede for det spændende sted, de besøgte.

Kløverstierne var et koncept, der blev grundlagt i 2011, og der er ruter over hele landet. På Stevns er der ud over Kløverstierne i Rødvig og Kløverstier i Hårlev.

- Vi har ikke lagt os fast på ruterne næste år, men det kan da godt være, at det bliver i Hårlev, lyder det fra turlederen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk