24. januar 2021
Cirka 50 spejdere er klar til pilgrimsmarchen 2019. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Cirka 50 spejdere er klar til pilgrimsmarchen 2019. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vandre-udfordringer på valdemarsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vandre-udfordringer på valdemarsdag
Stevns - 13. juni 2019 kl. 06:13

Igen i år arrangererer spejderne i Store Heddinge en march rundt til alle 19 kirker i Stevns kommune, 75 km hvis man går mellem alle kirker.

Pilgrimsmarchen Stevns, som marchen hedder, blev første gang afholdt i fuld skala i 2018. Sidste år faldt marchen sammen med Tøserunden og DM i hold-cykling. Dette gav mere trafik på vejene, men især en ting ændrede spejdernes program; broen over Tryggevælde Å blev reserveret til cykelløbet.

Spejdernes rute var lagt, så kirkerne passede med de distancerne, der er på de gå-mærker spejderne kan sy på deres uniformer. Hvis de gik over broen ved Strøby ville afstandene ikke passe og ruten skulle lægges helt om.

Løsning: »Vi krydser åen i kano!« Og det gjorde de.

Ideen blev så godt taget imod af de cirka 50 deltagende spejdere, at ruten bliver genbrugt i år. At krydse Tryggevælde Å uden om de faste broer er nu inde planlægningen som en fast del.

Planen til næste år er at bygge en tovværksbro.

Spejdere er blevet inviteret fra hele Sydsjælland, men deltagerantaller bliver cirka det samme som sidste år. Flere grupper, der deltog sidste år, har beklaget at de ikke kunne deltage fordi de skal deltage i andre arrangementer i anledningen af Valdemarsdag og Dannebrogs 800 års fødselsdag. Arrangørerne tror nu alligevel på at marchen kan vokse i de kommende år og måske også åbne for civile deltagere.

En ting er dog anderledes end sidste år, hvor de fleste gik 20 eller 30 km, ,en enkelt af deltagerne gik alle 75km og afsluttede marchen ved Gl. Højerup kirke efter 18 timer. I år har 3 storspejdere taget mod et tilbud om at gå 100 kilometer på maksimalt 36 timer og 6 timers hvile. Deres rute fortsætter langs Stevns Klint mod nord inden de ankommer til startstedet ved kirken i Store Heddinge, som de forlod knap halvandet døgn før.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk