24. juli 2019
Birgit Smedegård Olesen fra Klima- og Energigruppen Stevns inviterer til workshop, der skal være med til at sætte klima på dagsordenen i EU. Foto: Erik Nielsen
Birgit Smedegård Olesen fra Klima- og Energigruppen Stevns inviterer til workshop, der skal være med til at sætte klima på dagsordenen i EU. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vær med til at sætte klima-dagsorden i EU fra Stevns

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vær med til at sætte klima-dagsorden i EU fra Stevns
Stevns - 22. februar 2019 kl. 06:03
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis du er interesseret i klima og ikke rigtigt ved, hvad du selv kan gøre ved det, så kan du sikkert blive meget klogere i den retning ved at møde op til klimapolitisk workshop som forberedelse til EU-parlamentsvalget.

Det er den lokale Klima- og Energigruppen som 25. februar tager hul på EU-parlamentsvalget med en workshop, som alle interesserede borgere inviteres til.

Her får man mulighed for selv at formulere ønsker til EU-politikken, ønsker som gives videre til kandidaterne til EU-parlamentet.

Arrangementet er et samarbejde mellem den lokale klima- og energigruppe i Stevns og den landsdækkende organisation "Vedvarende Energi".

Der gennemføres otte workshops over hele landet, og det hele afsluttes med et fælles arrangement, hvor alle de forslag, der er samlet fra borgerne, overdrages til EU-politikerne ud fra vores ønske om, at EU-politikken handler om vores hverdagsproblemer og ikke bare er noget fjernt og uvedkommende nede i Bruxelles.

- Vi har valgt emnet "Transport", da vi i Stevns som pendlerkommune har problemer med at komme fra vores bolig til arbejde i Køge, København eller mange andre steder, der kræver velfungerende muligheder for privat og offentlig transport, siger Birgit Smedegård Olesen, der er formand for Klima- og Energigruppen Stevns.

Langt de fleste initiativer, som kan støtte danskerne i omstillingen af deres transportvaner, afhænger faktisk af EU. Derfor er valget til Europa-Parlamentet i maj 2019 helt afgørende for Danmarks klimaindsats, lyder hendes konklusion.

Som deltager i workshoppen klæder du europaparlamentarikerne på til arbejdet med EUs klimapolitik op til EU-valget i 2019. Du får mulighed for at dele både dine hverdagserfaringer med transport, og ideer til en forbedret og grønnere transportsektor.

Arrangementet finder sted i Frivillighedscentret i Hårlev, som ligger på Hovedgaden 46 - det sker i lokale 16/17 og starter klokken 18.00 med en sandwich og lidt snak til at samle deltagerne. Afslutning er klokken 20.30, hvor Leif Sinius deler sine ønsker til fremtidens transport i Stevns Kommune.

Han tager udgangspunkt i praktiske erfaringer med at sammenkæde visionerne med de daglige muligheder og forhindringer. Tilmelding til Birgit Smedegård Olesen på birgit@smedegaardolesen.dk eller på tlf. 27116625.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk