22. september 2021
Bogen og en tredobbelt cd om dansk orgelbyggeri gennem 50 år er redigeret af Jesper Jørgensen. Foto: Klaus Slavensky
Bogen og en tredobbelt cd om dansk orgelbyggeri gennem 50 år er redigeret af Jesper Jørgensen. Foto: Klaus Slavensky
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unik bog- og musikudgivelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unik bog- og musikudgivelse
Stevns - 25. juli 2021 kl. 06:31
Af Klaus Slavensky

I 2018 startede Jesper Jørgensen Slotsforlaget og udgav værket om Gjorslev Slot, og året efter udkom en bog om det særlige orgel i Jægersborg Kirke med medfølgende musik-cd.

Nu er det stevnske forlag aktuel med endnu et digert musikalsk værk om ikke bare ét orgel, men om dansk orgelbygning gennem 50 år, og denne gang følger et imponerende bokssæt med tre cd'er plus hæfte med - alt sammen redigeret af Jesper Jørgensen i samarbejde med Det Danske Orgelselskab, som har eksisteret siden 1970.

Bogen bør være interessant for andre end orgelnørder, idet den dykker ned i musikhistorien, den særlige instrumentindustri, indspilningshistorie og så en række faglige anekdoter om orgler, organister, kirker og koncerter overalt i Danmark.

I bogens forord beskrives, hvorledes dansk orgelbygning i de sidste 50 år har undergået markante forandringer - fra et stort antal aktive firmaer med et stort antal nybygninger i både Danmark og udlandet til i dag, hvor antallet af orgelbyggere og nye orgler er langt færre.

Det Danske Orgelselskab har ikke blot til formål at varetage historiske instrumenter og deres bevarelse, men også at bidrage til nutidens orgelkunst - både hvad man kan lære af historien, og hvad fremtiden vil bringe af eksperimenter og udvikling.

Begge dele bidrager det over 230 sider store værk til, foruden den tredobbelte cd-boks, som selskabet har udgivet i samarbejde med pladeselskabet Helikon, der ligesom forlaget er hjemmehørende på Stevns.

Bogen kan bestilles på www.slotsforlaget.dk, og musik-boksen på www.helikonrecords.dk

Bogen koster 240 kroner, og cd-boksen med tre cd-er med historiske indspilninger med danske orgler og organister fra 1894-2004 fås for 160 kroner.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk