24. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uenighed om gravetilladelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uenighed om gravetilladelse
Stevns - 17. juni 2016 kl. 14:26
Af Erik Nielsen

I forslag til Råstofplan 2016 lægger Region Sjælland op til, at Omyas graveområde ud for Sigerslev udvides betragteligt. Der er tale om at udvide kridtbruddet mod nord med cirka 11 hektar, så man holder sig lige bag strandbeskyttelseslinjen og graver helt op til arealerne ved Mandehoved, hvor Stevns Naturcenter og Flagbanken ligger. Det skriver DAGBLADET Stevns fredag.

arrow Læs også: Enighed om nej til ny gravetilladelse

I råstofplanen fremgår det, at det nye graveområde afgrænses mod øst af strandbeskyttelseslinjen - det vil sige, at det nye graveområde ligger udenfor bufferzonen for Unesco og Stevns Klint Verdensarv.

Tre imod udvidelse
Råstofplanen er i øjeblikket i høring, og derfor har Natur-, Fritids-, og Kulturudvalget behandlet sagen på sit seneste møde. Her stillede et flertal på tre imod to sig på bagbenene og kunne umiddelbart ikke godkende udsigten til en udvidelse af Omyas gravetilladelse.

- Jeg synes ikke, der skal graves i det udpegede område, da det ligger klods op og ned af Flagbanken. Flagbanken er for mig at se et rekreativt område til glæde for både stevnsboere og besøgende. At grave der vil forstyrre den fred, som hører til et rekreativt område, og hvis vi mener noget med »perler på en snor«, tror jeg ikke, det vil lykkes, hvis perlekæden er knækket, siger Enhedslistens Jan Jespersen.

Den radikale Line Krogh Lay samt udvalgsformand og løsgænger Bjarne Østergård Rasmussen stemte også imod.

Rikke Gliese-Mikkelsen (V) og Steen Nielsen (S) begge anbefaler forvaltningens forslag til høringssvar, hvor man ikke har nogen indsigelser i forhold til at udvide graveområdet.

Det er Gjorslev Gods, som har retten til undergrunden i Stevns Kridtbrud, og Omya A/S, der udvinder råstoffet.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk