24. maj 2019
I september 2015 besøgte Troels Lund Poulsen (th.) Stevns og blev godt modtaget af de stevnske politikere her i Boesdal Kalkbrud. I dag får han kritik fra Stevns for sin ranglistning af kommunernes indsats for de ledige. Foto: Hans Jørgen Johansen
I september 2015 besøgte Troels Lund Poulsen (th.) Stevns og blev godt modtaget af de stevnske politikere her i Boesdal Kalkbrud. I dag får han kritik fra Stevns for sin ranglistning af kommunernes indsats for de ledige. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvalgsformand kritiserer ministeriets rangliste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalgsformand kritiserer ministeriets rangliste
Stevns - 06. november 2018 kl. 14:12
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke rimeligt, at Stevns Kommune får en bundplacering i Beskæftigelsesministeriets såkaldte benchmarking-model, der ranglister landets kommuner efter, hvor gode de er til at få borgerne væk fra offentlig forsørgelse. Det mener formanden for Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme-udvalget: Mikkel Lundemann Rasmussen (K), der har det politiske ansvar for Jobcenter Stevns.

arrow Læs også: Udvalgsformand: Vi er godt i gang

I opgørelsen ender Stevns på plads nr. 98 blandt landets 98 kommuner, men udvalgsformanden bryder sig absolut ikke om prædikatet som bundskraber. Han mener, at undersøgelsen bygger på nogle forkerte præmisser.

- Det vil jeg fortælle ministeren, siger Mikkel Lundemann Rasmussen til DAGBLADET Stevns tirsdag.

Ministeren hedder Troels Lund Poulsen (V), som på et pressemøde i sit ministerium slog fast, at hvis en kommune ikke rykker sig fra en bundplacering, risikerer den at komme under administration på beskæftigelsesområdet.

Ifølge udvalgsformanden skyldes den dårlige placering for Stevns den måde, som Beskæftigelsesministeriet har lavet sin opgørelse på.

- Man kvitterer ikke for, at vi har en ledighed, der ligger under landsgennemsnittet, siger Mikkel Lundemann Rasmussen.

Ministeriets model måler kun kommunerne for deres indsats på dagpenge-, sygedagpenge- og kontanthjælpsområdet. Derimod medtager den ikke borgere på ressourceforløb, ledighedsydelse, fleksjob og førtidspension.

- Det betyder helt konkret, at en kommune får en bedre placering på listen, hvis den opgiver indsatsen for de udsatte kontanthjælps- og sygedagpengemodtagere med komplekse problemer og tilkender førtidspension i stedet for at tilbyde en kvalificeret og tålmodig indsats, der fører til hel eller delvis selvforsørgelse, siger Mikkel Lundemann Rasmussen.

arrow Indsats for de ledige er i bund
05. november 2018 kl. 13:24 Opdateret: kl. 13:32

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk