24. januar 2019
Planudvalget har godkendt denne ejendom i Lille Heddinge som flexbolig for en periode på fire år med mulighed for forlængelse. Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Planudvalget har godkendt denne ejendom i Lille Heddinge som flexbolig for en periode på fire år med mulighed for forlængelse. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvalg godkender Stevns' første flexbolig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalg godkender Stevns' første flexbolig
Stevns - 12. februar 2018 kl. 06:45
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rundt omkring på Stevns står en række tomme huse, der er registreret som helårsboliger. I modsætning til sommerhuse kræver det normalt, at ejeren bor på stedet eller har lejet ejendommen ud. Men bopælspligten kan fraviges med lovgivningen i ryggen, hvis huset er godkendt som flexbolig.

arrow Læs også: Politikere overvejer flexboliger

Og det er netop, hvad politikerne i Plan-, Miljø og Fritidsudvalget (PMF) godkendte midlertidigt på deres seneste møde i forhold til en ansøger fra Lille Heddinge. Dermed bliver huset på Broveshøjvej 4 i Lille Heddinge det første hus på Stevns, der får status som flexbolig. Dog i første omgang kun midlertidigt. Det skriver DAGBLADET.

Det kræver nemlig en politisk godkendelse, da Stevns Kommune endnu ikke har formuleret en overordnet politik på området. Det kommer til at ske i løbet af den kommende tid, når PMF skal diskutere, om flexboliger skal være en mulighed i kommunen - og ikke mindst hvor det skal kunne lade sig gøre.

Sagen fra Lille Heddinge var også oppe at vende på det seneste møde i Kommunalbestyrelsen, men her sendte man den retur til udvalget, og da forvaltningen ikke mener, at man har lovmæssig rygdækning til at afvise en ansøgning om flexbolig så længe, der ikke er formuleret en overordnet politik på området, så godkendte PMF flexboligen på sit møde i tirsdags.

- Personligt havde jeg helst set, at vi havde ventet med at give tilladelser til flexboliger, til vi har vores overordnede politik på plads. Men ansøgeren har et retskrav på at få sin flexbolig godkendt og derfor ligger godkendelsen der nu for en tidsbegrænset periode på fire år, men med mulighed for forlængelse, siger Flemming Petersen, der er formand for PMF til DAGBLADET.

Udvalget vedtog at meddelele tilladelse på følgende vilkår: Der gives en tidsbegrænset tilladelse på fire år med mulighed for forlængelse, idet ejendommen er beliggende i landzone.

Varly Jensen (DF) fastholder dog sit ønske fra Kommunalbestyrelsens behandling af sagen i januar. Han ønsker at give tilladelse til en fuldgyldig flexbolig med det samme, da ejendommen ligger i en landsby, hvor det ikke kan forventes, at ordningen bliver hindret i det kommende plangrundlag.

DF'eren begærede derfor sagen tilbage i Kommunalbestyrelsen, hvor den endelige afgørelse træffes på den næstkommende møde.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk