19. marts 2019
Flere turister kommer til Stevns, og det øger såvel omsætningen som beskæftigelsen og skatteindtægterne. Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Flere turister kommer til Stevns, og det øger såvel omsætningen som beskæftigelsen og skatteindtægterne. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Turisterne strømmer til Stevns

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Turisterne strømmer til Stevns
Stevns - 07. juli 2018 kl. 07:50
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Turismen har for alvor bidt sig fast som ét af de bærende erhverv på Stevns. En helt ny analyse fra Visit Denmark bearbejdet af Stevns Kommune viser, at omsætningen i turismebranchen på Stevns er steget fra 179 millioner til 371 millioner kroner i 2016. Altså mere end en fordobling på blot fire år. Det skriver DAGBLADET Stevns lørdag.

Den kraftige stigning i omsætningen kommer som lidt af en overraskelse i Stevns Kommune, der i 2014 vedtog en målsætning for udviklingen inden for turismeområdet. Målet var, at turismeomsætningen i 2026 skulle være på 400 millioner kroner årligt, og at der årligt skulle være 450 fuldtidsbeskæftigede i turisterhvervet. Men allerede 10 år inden da - i 2016 - nåede omsætningen op på de nævnte 371 millioner kroner, mens antallet af fuldtidsbeskæftigede personer i turisterhvervet var på 563 - mod 207 i 2012. Det betyder, turismen i 2016 tegnede sig for 9,7 procent af den samlede beskæftigelse i den stevnske arbejdsstyrke.

- Det her må være sommerens bedste nyhed. Jeg kan næsten ikke få armene ned. Man kan vel nærmest tale om et stevnsk turismeeventyr, siger borgmester Anette Mortensen (V).

Formanden for Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme-udvalget: Mikkel Lundemann Rasmussen (K) er lige så begejstret.

- Efter sommerferien skal vi have et heldagsarrangement i udvalget, hvor vi skal opstille nye målsætninger for turismeområdet. De bliver ambitiøse, siger han.

Anette Mortensen er ikke i tvivl om, at udnævnelsen af Stevns Klint til verdensarv i 2014 er en meget væsentligt årsag til stigningen.

- Men jeg tror også, at vi kan begynde at mærke effekten af medlemskabet af Visit Sydsjælland-Møn. Det er derfra, at markedsføringen af Stevns kommer. Og så må vi gøre en indsats lokalt for, at gæsterne føler sig så godt tilpas hos os, at de bliver lidt længere. Vi har brug for flere overnatningssteder, og her er vi på rette vej, men ikke i mål endnu, siger borgmesteren.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk