21. november 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Turismen som eksporterhverv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Turismen som eksporterhverv
Stevns - 11. november 2017 kl. 06:09
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Turismen i Danmark bidrager til statskassen med omkring 34 milliarder kroner. Derfor er turisme et ikke ubetydeligt i forhold til at skabe arbejdspladser og indtjening til at styrke de kommunale kerneværdier.

På Stevns er turismen i en stærk fremgang, og vi har et kæmpe potentiale liggende lige for vores fødder.

Arbejdsgruppen for bevarelse af Koldkrigsmuseum Stevnsfort startede i 2002, og museet åbnede i 2008, et besøgscenter i Boesdal er sat i proces, og jeg har store forventninger til, at det realiseres inden for de kommende år. Men det er et kæmpe projekt, og det tager naturligvis sin tid, lige som Koldkrigsmuseet gjorde.

Det tværkommunale samarbejde med Faxe, Vordingborg og Næstved fungerer godt. Via dette samarbejde henter vi mange turister fra blandt andet Holland Tyskland og Sverige til Stevns.

Disse gæster skal naturligvis guides rundt på Stevns, når vi modtager dem. Derfor skal vi løfte vores lokale turistinformation til at klare denne opgave med uddannelse og bedre fysiske rammer.

Vi skal på Stevns tænke turismen som et erhverv. Derfor er det mit forslag, at vi i den nye kommunalbestyrelse lægger turismen og erhvervet under ét og samme udvalg. Det vil give rigtig god mening.

Mogens Haugaard Nielsen
borgmester

Nyt Stevns

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk