5. december 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre kommuner vil have banen tilbage på sporet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre kommuner vil have banen tilbage på sporet
Stevns - 21. november 2019 kl. 17:42
Af Henrik Fisker

Kampen for en opgradering af Østbanens skinnenet forstærkes nu yderligere. Den tværpolitiske arbejdsgruppe fra Stevns og Faxe, som mandag 4. november blev nedsat hjemme i viceborgmester Steen S. Hansens køkken, er siden blevet udvidet med fire byrådsmedlemmmer fra Køge. I alt står 12 lokalpolitikere fra syv partier i de tre kommuner nu last og brast om at råbe Folketinget op med kravet om nye skinner til Østbanen.

arrow Læs også: Tre borgerforeninger i forbøn for nye skinner

Samtidig har arbejdsgruppen lagt sig fast på et navn. Ideen om at kalde sig den sjællandske trafikmafia er fravalgt - i stedet er der opnået enighed om Tilbage på Sporet efter forslag fra Mikkel Lundemann Rasmussen (K) på det stiftende møde.

- Navnet er taget ud fra, at vi ønsker dialogens vej, og det beskriver, hvad hovedessensen er i denne sag: modernisering af Østbanen med nye skinner, der sikrer fremtidens mobilitet til gavn og glæde for brugerne, hedder det i en pressemeddelelse fra arbejdsgruppen.

Arbejdsgruppen har skrevet til Folketingets Transportudvalg og bedt om foretræde på udvagets decembermøde. Desuden vil der blive sendt et brev til alle Folketingets transportordførere for at gøre opmærksom på den akutte situation, der er opstået.

På den hjemlige bane vil arbejdsgruppen indkalde til offentlige informationsmøder i alle tre kommuner, ligesom man løbende kan følge arbejdet på en nyoprettet Facebook-gruppe med titlen: Tilbage på Sporet.

Steen S. Hansen slår over for DAGBLADET fast, at lige nu handler det om at skabe størst mulig opmærksomhed om behovet for en opgradering af Østbanens skinnenet.

- Vi skal råbe Christiansborg op, så der kommer en løsning. Hvordan og hvor hurtigt det skal ske, er op til Folketinget og Region Sjælland at finde ud af. Vores opgave er at presse på, at der sker noget. Ifølge Movias mobilitetsplan, som lige nu er i høring, skal man fra 2025 kunne køre fra Rødvig til København H på 63 minutter. Det er et løfte, som vi gerne vil holde dem fast på, siger han.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk