25. juni 2021
Passagererne til og fra Stevns må fortsat skifte tog på Hårlev Station. Foto: Henrik Fisker
Passagererne til og fra Stevns må fortsat skifte tog på Hårlev Station. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Togskifte hver gang i Hårlev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Togskifte hver gang i Hårlev
Opdateret 11. juni 2021 kl. 08:09
Stevns - 11. juni 2021 kl. 06:35
Af Henrik Fisker

Siden december 2019 har Østbanens passagerer til og fra Stevns måttet skifte tog i Hårlev, fordi de direkte tog kun kører til Faxe Ladeplads. Det sker i et forsøg på at skåne de i forvejen nedslidte skinner mest muligt.

Der har dog været enkelte undtagelser, hvor der har været direkte tog mellem Rødvig og Roskilde - nærmere bestemt to dobbeltture om morgenen og to om eftermiddagen.

Men i coronatiden har disse direkte tog været aflyst på grund af færre passsagerer, og det sker nu igen. I første omgang fra tirsdag 8. juni til og med fredag 25. juni. Men herefter følger skolernes sommerferie, hvor de direkte tog ifølge køreplanen også er aflyst, og det betyder, at de tidligst vender tilbage igen mandag 9. august.

Indtil da må passagererne derfor indstille sig på at skifte tog i Hårlev hver gang, at de skal til og fra en station på Rødvig-linjen. Eneste undtagelse er toget, der kører fra Roskilde kl. 0.07 mandag-fredag - det kører som normalt hele vejen til Rødvig.

Ifølge Lokaltog A/S skyldes omlægningen »få rejsende og manglende materiel«.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk