18. oktober 2018
Fra på mandag gælder det om at sætte det lange ben foran, når man skal skifte fra Østbanen til S-toget på Køge Station. Foto: Henrik Fisker
Fra på mandag gælder det om at sætte det lange ben foran, når man skal skifte fra Østbanen til S-toget på Køge Station. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Togpendlere må tage benene på nakken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Togpendlere må tage benene på nakken
Stevns - 06. januar 2018 kl. 07:23
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Pendlere fra Stevns, der kører til København med toget, kan fra på mandag godt begynde at træne til hurtigløb - eller afsætte 10 minutter ekstra til rejsen ind til Hovedbanegården, skriver DAGBLADET Stevns lørdag.

Årsagen er, at DSB indfører ny køreplan, hvor S-togene fremover kører fra Køge Station ét minut tidligere på hverdage i dagtimerne. Det giver tilsvarende ét minut mindre at skifte tog, hvis man kommer ind med Østbanen fra Stevns. Det kører normalt ind i spor 2, og så kræver det en tur op og ned ad trapper gennem tunnelen til spor 6 og 7, hvor S-toget kører fra.

Den tur skal fremover klares på tre minutter, men ifølge Rejseplanen kræver det fire minutter at foretage et togskifte i Køge. Derfor henviser Rejseplanen til at tage det efterfølgende S-tog. Resultatet bliver, at den samlede rejse fra Stevns til København forlænges med 10 minutter.

Movias banechef Tommy Frost erkender, at tre minutter ikke er lang tid til at skifte tog - især ikke for dårligt gående og folk med barnevogn.

- Forklaringen er bl.a., at Østbanens køreplan er lagt, så den passer med DSB-toget til Roskilde og Næstved, som kører med samme frekvens som Østbanens tog. S-toget kører hvert 10. minut, så her er generne mindre, hvis man ikke når første afgang, siger banechefen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk