20. januar 2019
Søværnets redningshelikopter var i aktion ud for Strøby Strand lørdag formiddag, mens de to uheldige mænd fra det sunkne sejlskib stod og så på uden at give sig til kende. Foto: Thomas Olsen
Søværnets redningshelikopter var i aktion ud for Strøby Strand lørdag formiddag, mens de to uheldige mænd fra det sunkne sejlskib stod og så på uden at give sig til kende. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To lystsejlere risikerer krav om erstatning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To lystsejlere risikerer krav om erstatning
Stevns - 16. juli 2018 kl. 13:50
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kan blive en dyr fornøjelse for to mænd, der natten til lørdag kørte hjem for at sove efter, at deres 27 fods træsejlbåd sprang læk ud for Strøby Strand, hvor den lå for anker. De reddede sig i land med en gummibåd, men slog ikke alarm til myndighederne.

arrow Læs også: Dykkere undersøger sunken båd - ejerne var taget hjem

Lørdag morgen ved 9-tiden så forbipasserende inde på kysten, at kun masten stak op over vandspejlet. Vidner havde set sejlbåden ligge for anker kl. 19.00 fredag aften, hvor det lå noget længere ude end skibe normalt ligger, hvis de ligger for svaj.

Så sent som kl. 5 lørdag morgen er skibet set på positionen, men fire timer senere var det sunket.

Herefter blev Søværnet sat i aktion. Med helikopter og redningsfartøj blev en eftersøgning sat i gang. Det så de to mænd, som lørdag morgen vendte tilbage til stedet, men uden at give sig til kende over for myndighederne. Det var først, da politiet fik kontakt til skibets fører: en 32-årig mand fra Vedbæk, at sagens rette sammenhæng kom for dagen.

Frygten for, at nogen var faldet over bord eller kommet noget til, viste sig således ubegrundet.

Sagen skal nu undersøges nærmere, og der skal foregå yderligere afhøringer, idet det bestemt ikke kan udelukkes, at der kan blive tale om et erstatningskrav over for ejeren af båden for assistance af Søværnet m.v., oplyser politiet i weekendens døgnrapport.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk