16. juni 2021
Der var stor interesse for at studere den fremlagte litteratur nærmere i pausen under arrangementet. Privatfoto
Der var stor interesse for at studere den fremlagte litteratur nærmere i pausen under arrangementet. Privatfoto
Foto: Rudy_Hemmingsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tinglysning skal sikre bæredygtige haveejere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Tinglysning skal sikre bæredygtige haveejere
Stevns - 05. november 2018 kl. 14:19
Af Erik Nielsen

Giftfri have-konceptet, som bidrager til biodiversiteten, er et kerneområde i Nicolinelund i den nordlige del af Stevns Kommune. I alt vil Nicolinelund bidrage med 340 giftfrie haver, lyder målsætningen.

arrow Læs også: Lagt op til diskussion over hækken om »at lade stå til i haven«

- Vi arbejder lige i øjeblikket med, at det skal være et tinglyst krav for at bosætte sig, at man vil skabe en gifthave med biodiversitet. De fleste vil faktisk rigtigt gerne i gang med det, men de ved ikke, hvordan de skal gøre. Og det er netop derfor, at vi er med til at organisere sådan et arrangement som dette her med DN Stevns og Landsforeningen Praktisk Økologi samt Giftfri Haver, siger Käte Gjørup, der er medejer af udstykningen Nicolinelund, da DAGBLADET spørger til, hvorfor de lægger lokaler til og involverer sig i netop denne type arrangement.

Det er altså ikke for at sælge jordlodder for enhver pris - men sælge dem til kommende boligejere med de »rette idealer«, der kan passe ind i Nicolinelunds filosofi om bæredygtighed.

På sigt - når Nicolinelund er fuldt udbygget - vil den samlede udstykning i hele Nicolinelund på cirka 38 hektar være udlagt som giftfrit område. Heraf vil mere end 29 hektar udgøre biodiverse haver og fællesarealer, som bidrager til at opfylde FN-målsætningerne om at øge biodiversiteten og sikre rent drikkevand.

- Målet er at vise, hvordan man i et villakvarter, ved at indtænke plads til naturen fra starten, kan skabe et vigtigt bidrag til en bæredygtig udvikling, siger Käte Gjørup.

Naturen inviteres helt ind i området og skal give nære naturoplevelser helt op til køkkenvinduet.

Projektet står på fire ben.
Et af områderne er at give mere viden og skabe større indsigt, forståelse og interesse for bæredygtighed i forhold til natur og klima.

- Giftfri Have-eventen er således blot én af flere kommende aktiviteter, der skal hjælpe til større indsigt og praktiske vejledninger om, hvordan man selv kan gøre en forskel, forklarer Käte Gjørup.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk