25. februar 2020
Flere medlemmer af Stevns Kommunalbestyrelse vil have svar på en række spørgsmål, før de kan tage stilling til den risikobaserede dimensionering i Østsjællands Beredskab. Foto: Steen Østbjerg
Flere medlemmer af Stevns Kommunalbestyrelse vil have svar på en række spørgsmål, før de kan tage stilling til den risikobaserede dimensionering i Østsjællands Beredskab. Foto: Steen Østbjerg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Timeout i sag om beredskabet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Timeout i sag om beredskabet
Stevns - 19. januar 2018 kl. 12:48
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var ventet, at den nye kommunalbestyrelse på sit allerførste ordinære møde torsdag aften ville træffe beslutning om den såkaldte risikobaserede dimensionering i Østsjællands Beredskab, hvor ledelsen har fremlagt en plan for, hvordan man kan spare fem millioner kroner, sådan som det er aftalt med den daværende SR-regering.

arrow Læs også: Brandmand: Havn og værtshus er farlig cocktail uden dykkerberedskab

Men da Kommunalbestyrelsen nåede til punktet på dagsordenen, oplyste borgmester Anette Mortensen (V), at flertalsgruppen ønskede sagen udsat. Årsagen til dette ønske er, at flere medlemmer af Kommunalbestyrelsen har givet udtryk for, at de ikke føler sig klædt tilstrækkeligt på til at træffe beslutning på det foreliggende grundlag.

- Sagen er efter deres opfattelse ikke belyst godt nok, og der er undervejs i forløbet kommet nye spørgsmål, som vi mangler at få besvaret. Derfor holder vi en temadag for Kommunalbestyrelsen på onsdag 24. januar og træffer den endelige beslutning i umiddelbar forlængelse af den på et ekstraordinært møde, siger Anette Mortensen til DAGBLADET Stevns fredag.

Hidtil har det politiske fokus været rettet mod, om Stevns i en ny struktur for Østsjællands Beredskab kan bevare begge de nuværende brandstationer i Hårlev og Store Heddinge. Derfor understregede Økonomiudvalget ved sin behandling af sagen 8. januar, at der fortsat skal være to stationer på Stevns, og at det nuværende serviceniveau og tilhørende responstid som minimum skal fastholdes. Endelig forudsætter Økonomiudvalget, at den endelige udmøntning af planen bliver forelagt Stevns Kommune til politisk godkendelse før endelig vedtagelse i Beredskabskommissionen.

Hverken Thomas Overgaard (S) eller Jan Jespersen (EL) er medlem af Økonomiudvalget og har derfor ikke hørt den redegørelse, som beredskabschef Lars Robetje gav medlemmerne på mødet 8. januar. Begge udtrykte derfor stor tilfredshed med, at de nu får en chance for at stille spørgsmål på den kommende temadag i Kommunalbestyrelsen.

arrow Hörup om lukning af brandstation: Mursten skaber ikke tryghed
19. januar 2018 kl. 15:29 Opdateret: kl. 15:29
arrow Politisk bekymring for responstiden
19. januar 2018 kl. 13:49 Opdateret: kl. 13:13
arrow Køge Bugt risikerer at stå uden dykkerberedskab
19. januar 2018 kl. 13:44 Opdateret: kl. 12:07

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk