6. juni 2020
Henvendelser om sygedagpenge sættes på pause fra 25. maj til 3. juni, mens et nyt system køres ind. Arkivfoto: Henrik Fisker
Henvendelser om sygedagpenge sættes på pause fra 25. maj til 3. juni, mens et nyt system køres ind. Arkivfoto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sygedagpenge i nyt system efter næste uge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sygedagpenge i nyt system efter næste uge
Stevns - 22. maj 2020 kl. 10:46
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I juni får alle danske kommuner et nyt sygedagpengesystem, som gør det mere enkelt og fleksibelt for borgere og arbejdsgivere at få behandlet sygedagpengesager.

- Der er store forventninger til det nye sygedagpengesystem, f.eks. at det vil lette sagsbehandlingen og dermed også forbedre sagsbehandlingstiden, siger Trine Dokkedal, centerchef i Arbejdsmarked.

Implementeringen af systemet vil give længere behandlingstider i en periode.

- Før vi kommer så langt, skal vi dog have implementeret og indarbejdet systemet, og det koster på den korte bane. I forvejen har medarbejderne travlt på grund af coronakrisen, og med implementeringen af det nye system oveni må borgerne i en periode forvente en længere behandlingstid, ligesom udbetalinger desværre kan blive forsinkede, tilføjer hun.

Det nye system implementeres ved overgangen fra maj til juni, og derfor er dagpengekontoret lukket for henvendelser om udbetaling af sygedagpenge fra mandag 25. maj til og med onsdag 3. juni. I denne periode har kommunen ikke adgang til systemet. Arbejdsgivere skal være opmærksomme på, at de fortsat har pligt til at anmelde sygefravær via NemRefusion senest fem uger efter medarbejderens første fraværsdag. Hvis arbejdsgiveren ikke anmelder sygefravær rettidigt, kan Stevns Kommune alene yde refusion fra det tidspunkt, hvor sygefraværet er anmeldt. Arbejdsgivere kan læse nærmere om anmeldelsesreglerne på NemRefusions hjemmeside, hvor der også findes vejledninger og guider for brugen af systemet.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk