21. august 2019
Det går lystigt for sig i teaterversionen af klassikeren: »Svend, Knud og Valdemar«, der opføres i Snurretoppen på mandag den 18. februar.
Det går lystigt for sig i teaterversionen af klassikeren: »Svend, Knud og Valdemar«, der opføres i Snurretoppen på mandag den 18. februar.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svend, Knud og Valdemar genopstår i Snurretoppen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svend, Knud og Valdemar genopstår i Snurretoppen
Stevns - 15. februar 2019 kl. 06:39
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det historiske drama fandt sted i Roskilde 9. august 1157, hvor det danske rige var blevet delt mellem tre konger: Svend Grathe, Knud Magnussen og Valdemar den Store. Men da Knud inviterede til forsoningsfest, kvitterede Svends følgesvende med at slå Knud ihjel, mens Valdemar nåede at flygte hjem til Jylland.

Et mørkt kapitel i danmarkshistorien, som mange år senere blev folkeeje, da Peter Fristrup i 1887 skrev historien om til en teaterfarce. Den har siden fornøjet publikum over hele landet - ikke mindst, da tv transmitterede en opførelse fra Riddersalen med Jesper Klein, Jytte Abildstrøm, Bodil Udsen og Gotha Andersen i hovedrollerne. DR måtte sende forestillingen igen og igen.

Senest har teatertruppen Figaros og Den Ny Opera kastet sig over det populære stykke og givet den en moderne make over. Der er tilføjet ekstra sangnumre fra både opera, operette og musical, og når Figaros tilsætter sin særegne komik til den i forvejen humørfyldte forestilling, er der garanti for en morsom aften i teatret, lover Stevns Teaterforening.

Vi følger en teatertrups forsøg på at opføre et stykke om slaget på Grathe Hede, hvor alt går galt, blandt andet fordi intrigerne mellem skuespillerne ikke kan skjules.

Hos Figaros varetages alle rollerne af sopranen Lisbeth Kjærulff, barytonen Hans Dueholm og den nytilkomne skuespiller og sanger: Kristian Jensen. Og som bonus (og ved hjælp af moderne computer- og filmteknik) svæver sangeren og revyskuespilleren: Rasmus Krogsgaard over vandene i en enkelt scene i skikkelse af Knud Lavards Ånd.

Orkestret er Figaros faste husorkester: OneBigMan Symphony Orchestra - pianist m.m. Allan Dahl Hansen.

Og bare rolig. Den fromme og fulde bips bisp, suffløren, der forsøger at holde sammen på det hele, teaterdirektøren og hans talentløse kone, og Svend, Knud og Valdemar er alle med.

Figaros og Den Ny Opera opfører Svend, Knud og Valdemar - en teaterfarce af Peter Fristrup. Mandag 18. februar kl. 19.30 i Snurretoppen, Algade 32, Store Heddinge. Billetter á 300 kroner (løssalg), 175 kroner (medlemmer) og 60 kroner (unge under 25 år).

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk