21. juni 2021
Billede
gallery icon

Se billedserie

Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Surf-entusiast løb med prisen som årets ildsjæl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Surf-entusiast løb med prisen som årets ildsjæl
Stevns - 07. april 2021 kl. 16:41
Af Erik Nielsen

Der var også tæt løb om titlen som SydkystDanmarks lldsjæl 2020, men i år skal vi en tur til Stevns for at finde vinderen. Steen Bonke Sørensen er manden bag LimeLight - en bevægelse, der arbejder for at gøre Stevns Klint til et hotspot for vandsportsentusiaster og -events. Blandt andet skal Rødvig for første gang nogensinde være vært ved Danish SUP Tours til sommer. På Steens initiativ. Han vinder prisen, fordi han er lykkes med at gøre Stevns til et lokalt og nationalt samlingspunkt, og det var da også en glad og beæret prismodtager, der fik overrakt den gode nyhed.

arrow Læs også: Strand og klint er trækplaster for stor vandsports-event

"Jeg kunne ikke have gjort det uden den massive opbakning fra lokalsamfundet," siger Steens Bonke Sørensen, der som vandsportsentusiast har kastet sin kærlighed på farvandet omkring Stevns Klint.

"Stevns er helt usædvanlig, fordi man kan stand up paddle langs klinten, og så er det et af de bedste surfsteder i Danmark efter min mening," siger Steen Bonke Sørensen.

Han har store planer om at udvikle Rødvig Havn yderligere.

"Rødvig Havn er en perle. Der kommer hele tiden nye aktiviteter, sandwichbarer osv. til, men nu er næste skridt at få sat en havneudviklingsplan i værk, så vi sikrer os, at der er plads til alle de turister, vi gerne vil trække hertil, når vi skal afholde vandsportsevents," siger vinderen af ildsjæleprisen.

Stevns borgmester, Anette Mortensen, fik æren af at overrække prisen til den driftige herre.

"Det er afgørende for en kommune med ildsjæle, der brænder for det, de laver. Uden ildsjæle ville vi være et fattigere lokalsamfund, og det er så vigtigt at sætte spot på og anerkende sådan nogen som Steen for deres store arbejde," siger Anette Mortensen (V).

Det er fjerde gang, at den prestigefyldte Ildsjæle-pris uddeles, og den gives til en lokal frontløber, der med sin passion og ihærdighed har gjort en forskel for turismen i sit lokalområde såvel som for hele SydkystDanmark.
De øvrige nominerede til prisen som SydkystDanmarks Ildsjæl 2020 var Rasmus Evind, formand for Præstø Handels- og Erhvervsforening, Henrik og Anne Grete Quistgaard Pagh fra Quistgaarden Bed & Breakfast, Peder Spandet fra Næstved Automobilmuseum, Kit Kjølhede & Claus Krüger, der står bag Hesede Hovedgård, og Arlette Walsøe og Toke Rosenkilde fra Hårbølle Havne Høker.

En jury bestående af Carsten Rasmussen (bestyrelsesformand i VisitSydsjælland-Møn A/S), Martin HH Bender (direktør i Visit Sydsjælland-Møn A/S), Kasper Larsen (Faxe), Charlotte Schwartzlose (Næstved), Ole Eskling (Vordingborg) og Claus Høgenhaug (Stevns) har truffet den endelige afgørelse omkring, hvem der skulle løbe med hæderen.

arrow Steen surfer derudad med fokus på kysten og Stevns
08. april 2021 kl. 15:31 Opdateret: kl. 16:04
arrow Vandsportsentusiast og turistaktør i brechen for stranden
30. marts 2021 kl. 12:55 Opdateret: kl. 12:55
arrow Sandfodring eller sandflugt: Hvad vil politikerne med stranden?
11. marts 2021 kl. 06:01 Opdateret: kl. 13:59
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk