19. september 2019
Leonora Christina Skov, debattør og forfatter - kommer til Stevns onsdag 23. oktober. Foto: Sofie Amalie Klougart
Leonora Christina Skov, debattør og forfatter - kommer til Stevns onsdag 23. oktober. Foto: Sofie Amalie Klougart
Foto: Sofie Amalie Klougart
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Succesforfatter kommer til Stevns

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Succesforfatter kommer til Stevns
Opdateret 19. marts 2019 kl. 14:25
Stevns - 19. marts 2019 kl. 13:36
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Leonora Christina Skov er én af tidens mest læste danske forfattere, og for nylig modtog hun boghandlernes prestigefyldte pris: De Gyldne Laurbær 2019 for romanen: Den, der lever stille. Tidligere har han modtaget Bog & Ide's forfatterpris, Martha Prisen, Spoken Word Prisen og LGBT Danmarks pris: Årets Laks. Hun blev også kåret som Årets Kulturperson ved Danish Rainbow Awards 2018.

Romanen er Leonora Christina Skovs sjette og blev hendes store folkelige gennembrud. Hun skriver her sin egen historie om at vokse op i ensomhed, frigøre sig fra forældrene, hige efter deres kærlighed og anerkendelse samt springe ud som lesbisk.

Hun er født i 1976 i Helsinge og bor i dag på Frederiksberg sammen med sin ægtefælle: videnskabsjournalist Annette K. Nielsen. Hun blev i 2005 mag.art. i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet på en afhandling om Frankenstein, gotisk litteratur og ny feministisk litteraturteori. Ved siden af sit forfatterskab fungerede hun fra 2004 til 2006 som litteraturanmelder ved Politiken, og fra 2006 til 2018 var hun litteraturanmelder ved Weekendavisen. Hun deltog jævnligt i kulturprogrammet: Smagsdommerne på DR2 og deltager fortsat i Mads og Monopolet på P3. Hun er desuden en flittigt benyttet foredragsholder.

Det er nu lykkedes Stevns Bibliotekerne - i samarbejde med LOF - at arrangere en forfatteraften med Leonora Christina Skov. Det kommer til at foregå i Snurretoppen, men der er stadig rigtigt god tid til. Datoen er onsdag 23. oktober og tidspunktet kl. 19-21, fortæller bibliotekar Hanne Nielsen.

Billetsalget til denne aften er allerede startet, og det går stærkt med salget. Så hvis man vil med, gør man klogt i at slå til nu, lyder det fra biblioteket.

Prisen er 50 kroner, og billetter fås via bibliotekets hjemmeside: stevnsbib.dk eller facebook-side - begge steder under »Begivenheder«.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk