1. oktober 2020
Cellisten Jacob Shaw - der her giver koncert i Kridthuset i Boesdal Kalkbrud - er idémanden bag landsbykoncerterne på Stevns, som har premiere på torsdag kl. 19.30 på Lund Havn. Foto: Henrik Fisker
gallery icon

Se billedserie

Cellisten Jacob Shaw - der her giver koncert i Kridthuset i Boesdal Kalkbrud - er idémanden bag landsbykoncerterne på Stevns, som har premiere på torsdag kl. 19.30 på Lund Havn. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Strygere på højt niveau spiller for Lund Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Strygere på højt niveau spiller for Lund Havn
Stevns - 11. august 2020 kl. 17:03
Af Henrik Fisker

Et nyt koncept ser dagens lys torsdag aften, når en kvartet fra strygerensemblet Live Strings - der har base i København - giver en friluftskoncert på Lund Havn. Bag initiativet står lederen af Scandinavian Cello School: den britisk fødte musiker Jacob Shaw, der selv bor og driver sin skole tæt ved Lund. Han er den ene halvdel af makkerparret, der hver torsdag eftermiddag kombinerer en rask travetur på Trampestien med oplysninger om verdensarven Stevns Klint, et godt glas champagne og ikke mindst en intimkoncert på netop cello i Kridthuset i Boesdal Kalkbrud.

- Vi har gennem nogen tid planlagt en række landsbykoncerter på Stevns, hvor ideen er at lade kunstnere fra Dansk Musiker Forbund optræde gratis i en god sags tjeneste. Vi lægger ud på Lund Havn, der som bekendt står foran en større renovering, når der er rejst fondsmidler nok til opgaven. Her kan man se frem til at høre fire professionelle musikere fra Live Strings spille et blandet repertoire, siger Jacob Shaw, der ud over at være en internationalt efterspurgt cellist også er medlem af arbejdsgruppen, der arbejder for at give Lund Havn nyt liv.

Live Strings består af en række unge, professionelle kunstnere, der alle spiller på strygeinstrumenter, og af dem kommer de fire til Lund. Live Strings har i tidens løb spillet sammen med en lang række musikere fra ind- og udland - lige fra Birthe Kjær og Bent Fabricius-Bjerre til Kanye West og Eminem på Roskilde Festival.

Den rent akustiske koncert begynder kl. 19.30 og varer omkring fem kvarter. Hele entréen på 100 kroner går ubeskåret til arbejdet med at restaurere Lund Havn. Billeterne sælges ved indgangen.

- Vi havde oprindeligt planlagt koncerten til Lund Forsamlingshus, hvor der på grund af afstandskravet kun var udbudt 50 billetter. De blev solgt på fire dage. Men da vejrudsigten med 99 procents sikkerhed ser god ud torsdag aften, flytter vi nu ned på havnen, hvor vi med rette afstand kan være betydeligt flere, siger Jacob Shaw.

Han tilføjer, at der vil blive rejst et telt på havnen, hvorfra der bliver solgt øl og andre drikkevarer - og hvor musikerne kan søge tilflugt med deres instrumenter, hvis der mod forventning skulle komme en regnbyge.

Jacob Shaw betragter koncerten som et pilotprojekt, og hvis den går godt, håber han, at der herefter vil kunne arrangeres én landsbykoncert om måneden til støtte for et lokalt formål. Og det bliver kun på Stevns, tilføjer han.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk