21. november 2018
Filmen der vandt gik videre i konkurrence fra Strøbyskolen er produceret af Asbjørn, Carl-Emil, Adam, Anders og Eigil fra 7. årgang. Privafoto
Filmen der vandt gik videre i konkurrence fra Strøbyskolen er produceret af Asbjørn, Carl-Emil, Adam, Anders og Eigil fra 7. årgang. Privafoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Strøbyskolen sejrede i filmkonkurrence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Strøbyskolen sejrede i filmkonkurrence
Stevns - 09. februar 2018 kl. 14:26
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Eleverne fra Strøbyskolen har med filmen Hjertestoppet vundet konkurrencen om at producere Sjællands bedste lommefilm om livreddende førstehjælp.

arrow Læs også: Billeder: Førstehjælp gik lige i hjertet på Strøbyskolens elever

Vinderne kan nu se frem til en tur i biografen sammen med deres skolekammerater fra 6.-9. klasse.

I uge fem blev der produceret film om livreddende førstehjælp på fem skoler i Region Sjælland. Eleverne på Rollo-afdelingen på Østskolen i Faxe, Stenhus Kostskole i Holbæk, Strøbyskolen, Horslunde Realskole og Himmelev Skole i Roskilde arbejdede med idéudvikling, filmiske virkemidler og redigering, da de havde besøg af instruktører fra Lommefilm, der underviste dem i at producere film på mobil eller tablet.

På hver skole stemte eleverne den bedste film videre i konkurrencen om at blive kåret som Sjællands bedste film om livreddende førstehjælp.

De fem bedste film dystede mod hinanden i en åben afstemning på Lommefilm.dk, hvor Strøbyskolen høstede størstedelen af stemmerne.

Vinderfilmen Hjertestoppet fik 330 stemmer ud af i alt 833 afgivne stemmer. Filmen viser, hvor vigtigt det er at hjælpe og træde til, hvis man ser et andet menneske falde om med hjertestop.

- I TrygFonden ønsker vi Strøbyskolen et stort tillykke med sejren. Vi er utrolig glade for, at de unge med deres film er med til at fortælle, hvor vigtigt det er, at vi hjælper hinanden, når det er allermest nødvendigt. Alle eleverne bidrager med deres film til en god førstehjælpskultur, hvor det er selvfølgeligt, at man kan og tør træde til med livreddende førstehjælp, siger Grethe Thomas, projektchef i TrygFonden.

Det er fjerde år i træk, at 1.250 elever i 6.-10. klasse på 25 skoler rundt om i Danmark producerer film om livreddende førstehjælp på mobil eller tablet. Filmene bliver produceret i samarbejde med Lommefilm, der har specialiseret sig i at bruge film på mobiltelefoner og tablets som et engagerende værktøj i undervisningen på folkeskoler. TrygFonden ønsker med initiativet at videreudvikle den førstehjælpskultur, der er vokset frem i Danmark i de senere år, hvor flere og flere lærer at redde liv og træder til, hvis de er vidne til et hjertestop.

Du kan se Strøbyskolens film Hjertestoppet her: http://kortlink.dk/szsd

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk