24. januar 2021
Skoleleder Dorte Ritz Nissen fra Strøbyskolen - har hjemsendt tre 8. klasser plus deres lærere efter, at en elev er testet positiv for Covid-19. Foto: Anders Kamper
Skoleleder Dorte Ritz Nissen fra Strøbyskolen - har hjemsendt tre 8. klasser plus deres lærere efter, at en elev er testet positiv for Covid-19. Foto: Anders Kamper
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Strøbyskolen hjemsender tre klasser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Strøbyskolen hjemsender tre klasser
Stevns - 26. november 2020 kl. 13:12
Af Henrik Fisker

Eleverne i Strøbyskolens tre 8. klasser blev onsdag sendt hjem efter, at én af deres kammerater er testet positiv med Covid-19. Når det er nødvendigt at hjemsende hele årgangen, skyldes det, at alle tre 8. klasser har haft fælles idrætsundervisning, oplyser skolen.

arrow Læs også: OPDATERING: Corona-smitte på Store Heddinge Skole sender klasse hjem

Strøbyskolen har været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed og sammen med dem foretaget en kortlægning af elevens nære kontakter.

»På den baggrund har vi besluttet, at årgangen samt tilknyttede lærere skal være hjemme i isolation, indtil de er bekræftet negative for Covid-19. Alle skal derfor testes to gange i den kommende uge. Vi forventer at kunne genoptage undervisningen onsdag 2. december for de elever, der er testet negative«, hedder det i en opdatering på Facebook fra Stevns Kommune.

- Indtil da vil vi gennemføre undervisningen digitalt på samme måde, som det skete i foråret, hvor alle skoler var lukket ned. Det kommer ikke til at foregå helt efter gældende skema, da vi jo f.eks. ikke kan gennemføre idrætsundervisningen, når eleverne ikke er fysisk til stede, siger skoleleder Dorte Ritz Nissen.

Det er første gang, at Strøbyskolen rammes af coronasmitte blandt sine elever, mens både Store Heddinge Skole og Hotherskolen har været turen igennem. En opgørelse, som Statens Serum Institut offentliggjorde onsdag, viser imidlertid, at 317 danske skoler - svarende til næsten hver syvende af alle skoler - indtil nu har været udsat for smitteudbrud og dermed nedlukning i en eller anden grad.

Af de 317 skoler har de 122 - svarende til fem procent af alle landets skoler - haft udbruddet inden for de seneste to uger.

arrow Fem årgange på to skoler hjemsendt på grund af corona-smitte
30. november 2020 kl. 12:52 Opdateret: kl. 13:04
arrow Corona på Hotherskolen - to klasser sendt hjem
29. november 2020 kl. 10:38 Opdateret: kl. 10:38
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk