19. maj 2019
Decemberhygge i Café Stevnen, hvor daglig leder Rikke Ackermann tog imod malermester Svend Poulsen og 25.000 kroner fra Østifterne. Pengene går til et sundhedsprojekt for caféens brugere. Foto: Henrik Fisker
Decemberhygge i Café Stevnen, hvor daglig leder Rikke Ackermann tog imod malermester Svend Poulsen og 25.000 kroner fra Østifterne. Pengene går til et sundhedsprojekt for caféens brugere. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor donation til Café Stevnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor donation til Café Stevnen
Stevns - 09. december 2018 kl. 10:20
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Midt i juletravlheden fik Café Stevnen torsdag et kærkomment tilskud til sine sociale aktiviteter. Svend Poulsen - der til daglig er malermester i Køge - kom forbi med 25.000 kroner, som samme dag var blevet overført til caféens bankkonto.

Pengene er efter ansøgning fra caféen bevilget af Østifterne, der oprindeligt var navnet på et forsikringsselskab, men som fusionerende med Nykredit. Senere har Østifterne solgt halvdelen af sine aktier i Nykredit og fået omkring en milliard kroner, som nu doneres til velgørende formål. Blandt dem nu Café Stevnen.

- Vi modtog en ansøgning fra caféen i sidste uge, og den lå helt klart inden for formålsparagraffen for foreningens virke. Derfor har vi foretaget en hurtig sagsbehandling og allerede overført pengene i dag, siger Svend Poulsen.

Café Stevnens daglige leder Rikke Ackermann er meget glad for det økonomiske håndslag:

- For hver eneste borger, som vi får hjulpet på vej, har vi tjent vores formål. Men der er hårdt brug for pengene, og derfor bruger vi megen tid og energi på at søge fonde, siger hun.

Pengene fra Østifterne vil blive målrettet et sundhedsprojekt, som caféen har etableret.

- En af de bedste måder at få udsatte borgere op at stå er at tænke i sundere livsstil. Det gælder både kost og motion. Den mad, som vi serverer til en billig penge i caféen, skal helst være så sund som muligt, men sunde råvarer koster gerne lidt mere. Vi prøver desuden at få nogle af brugerne ud af bevæge sig. Når de er blevet motiveret for det, vil vi gerne give dem en skridttæller, så de selv kan holde øje med, hvor langt de går, siger Rikke Ackermann.

Hun tilføjer, at motion ud over at styrke brugernes fysiske tilstand også gavner dem mentalt.

- Motion frigør nogle endorfiner, som giver dig mere energi og overskud til at komme ud af isolationen. Derfor har vi samlet et fitness-hold på 10 personer, som mødes her på caféen hver søndag morgen kl. 8.30. Så går vi ned i Fit & Sund, hvor vi træner sammen. Fit & Sund har doneret de første seks gange, og nu håber jeg, at vi kan forhandle en god pris, så holdet kan fortsætte lidt længere. Her kommer donationen fra Østifterne til gavn for vores brugere, siger Rikke Ackermann.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk