18. september 2021
Adskillige borgere slog ring om den officielle indvielse af Strøby Egedes nyeste udstykning: Nicolinelund, der skal give plads til 79 villaer og 28 klyngehuse.
gallery icon

Se billedserie

Adskillige borgere slog ring om den officielle indvielse af Strøby Egedes nyeste udstykning: Nicolinelund, der skal give plads til 79 villaer og 28 klyngehuse.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stevnsk smørhul for børnefamilier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stevnsk smørhul for børnefamilier
Stevns - 07. september 2015 kl. 12:39
Af Henrik Fisker

Adskillige mennesker trodsede søndag det lunefulde septembervejr og mødte op til den officielle indvielse af Stolpegårdens nye udstykning i Strøby Egede, der har fået navnet: Nicolinelund. Her er der gjort plads til ikke mindre end 79 villagrunde og 28 klyngehuse, skriver DAGBLADET Stevns mandag.

Snoren til det nye område blev klippet af borgmester Mogens Haugaard, der brugte store ord i sin lovprisning af projektet:

- Hvis ikke denne gennemtænkte udstykningssag projekt stopper urbaniseringen mod København, så ved jeg ikke, hvad der skal til. Nicolinelund er et smørhul for børnefamilier med dagpasning, skole og fritidstilbud meget tæt på og samtidig kort afstand til Køge, der inden for de næste fem-otte år skaber 5000-6000 nye arbejdspladser. Det er Stevns Kommunes front mod nord og ét af de bosætningsområder, der er højt prioriteret. Derfor satser vi også på et højt kommunalt service niveau her med både idræts- og kulturtilbud med et helt nyt bibliotek i nærområdet, sagde han.

Borgmesteren fandt, at 2,7 millioner kroner for en grund og et hus er »et fint tilbud« til mange potentielle købere med de finansieringsmuligheder, der er dag.

Mogens Haugaard roste projektet som miljørigtigt, hvilket passer fint med planerne om udfasning af fossile brændstoffer.

- Ikke mindst er beplantningen med frugtræer meget spændende og vil være meget smukt, når frugttræerne blomster. Endelig er området placeret lige mellem strand og Tryggevælde Å, så mulighederne for friluftliv er fantastiske uden, at bilen skal startes op, sagde han.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk