27. september 2020
Jacob Panton-Kristiansen er kendt som »Den døde Soldat« og Venstrepolitiker. Nu skal han være Ventres folketingskandidat i Næstved, efter han i februar konkluderede, at han aldrig ville blive valgt via hjemkommunes kreds.
Jacob Panton-Kristiansen er kendt som »Den døde Soldat« og Venstrepolitiker. Nu skal han være Ventres folketingskandidat i Næstved, efter han i februar konkluderede, at han aldrig ville blive valgt via hjemkommunes kreds.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stevnsbo flytter sit kandidatur til Næstved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stevnsbo flytter sit kandidatur til Næstved
Stevns - 04. august 2020 kl. 11:07
Af Anna C. Møhl og Erik Nielsen

Venstres folketingskandidat Jacob Panton-Kristensen skifter nu Stevns-Faxekredsen ud med Næstved-kredsen. Han forbliver dermed i Sjællands Storkreds og kan fortsat »høste« stemmer fra sit eget lokalområde på Stevns. Men den 38-årige tidligere elitesoldat, som bor i den nordlige del af Stevns Kommune, bliver Venstres bud på en folketingskandidat i Næstved-kredsen.

arrow Læs også: Ny V-kandidat skyder valgkampen i gang

Jacob Panton-Kristiansen har været medlem af Venstre siden 2016 og sidder i kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune. I februar meddelte Jacob Panton-Kristiansen, at han ikke længere ville stille op i Faxe-Stevns-kredsen. Udmeldingen skete på Venstre generalforsamling, hvor han begrundede det med, at han ikke længere troede på, at det var muligt at få valg via Sjællands mindste kreds. På det tidspunkt havde han endnu ikke fundet nogen anden kreds at stille op i - men nu er han altså blevet enig med kredsbestyrelsen for Venstres vælgerforeninger i Næstved, at det er her han stiller op.

Den døde soldat

Politik er én ting. Men det er som »Den døde Soldat«, at Jacob Panton-Kristiansen er mest kendt. Krigsveteranen har været udsendt for forsvaret fem gange i periode fra 2003 til 2012.

Den seneste til Afghanistan, hvor han var tæt på at miste livet.

Jacob Panton blev skudt af en snigskytte, hvilket resulterede i en tur på felthospitalet, inden han igen var tilbage i felten. Få uger senere blev han skudt fire gange, ramt af granatsplinter og strejfet af 11 kugler. Han døde, men blev genoplivet.

Den døde Soldat er titlen på en TV2-dokumentar om Jacob Panton-Kristiansen. Dokumentaren har siden vundet prisen for bedste dokumentar på Arpa International Film Festival i Hollywood og Houston Filmfestival.

Hopper fra Stevns

Nogenlunde samtidig med at Jacob Panton-Kristiansen fravlagte Faxe-Stevnskredsen meldte Venstre i Næstved ud, at de ledte efter en ny kandidat, der ville til tops i landspolitik. Det på trods af, at den daværende kandidat, byrådsmedlem Sebastian Mylsted-Schenstrøm, stadig var opstillet.

Han debuterede som Venstres folketingskandidat til valget i juni 2019, men fik ikke det bedste valg. Godt 1.600 stemmer blev det til. Sebastian Mylsted-Schenstrøm blev folketingskandidat i sommeren 2017 efter den tidligere forsvarsminister Peter Christensen, der fik en bitter afsked med politik og posten som kandidat.

Jacob Panton-Kristiansen vælges som folketingskandidat på et opstillingsmøde 31. august.

- Mit hjerte ligger stadig her, hvor jeg også er valgt ind i kommunalbestyrelsen. Og jeg vil fremadrettet også arbejde for mit område selvom jeg ikke stiller op her, lød det fra den afgående kandidat, da han trak sig i februar, hvor han også medgav, at hans gode ven Søren Gade fik ret, da han konkluderede, at Jacob aldrig ville blive valgt i Faxe-kredsen.

arrow Pantons afgang har skabt et tomrum i Stevns og Faxe
04. august 2020 kl. 14:41 Opdateret: kl. 11:31
arrow V satser på krigsveteran
04. august 2020 kl. 09:01 Opdateret: kl. 08:55
arrow Jagten på V-kandidat spidser til
01. august 2020 kl. 07:43 Opdateret: kl. 11:44
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk