17. januar 2021
Siden valgperiodens begyndelse har borgmester Anette Mortensen og udvalgsformand Mikkel Lundemann Rasmussen gennemført en række virksomhedsbesøg på Stevns. Her er et billede fra det allerførste af slagsen - på Højager Belysning i Hårlev i starten af januar 2018.
Siden valgperiodens begyndelse har borgmester Anette Mortensen og udvalgsformand Mikkel Lundemann Rasmussen gennemført en række virksomhedsbesøg på Stevns. Her er et billede fra det allerførste af slagsen - på Højager Belysning i Hårlev i starten af januar 2018.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stevns scorer højere blandt de lokale erhvervsvirksomheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stevns scorer højere blandt de lokale erhvervsvirksomheder
Stevns - 10. september 2019 kl. 12:32
Af Henrik Fisker

For to år siden lå Stevns på plads nr. 89 og dermed næsten helt i bund på Dansk Industris årlige opgørelse, der ranglister kommunernes erhvervsvenlighed. Sidste år sprang Stevns 19 pladser frem og blev nr. 70, og i 2019 er opturen fortsat med yderligere 11 pladser, så Stevns lander på plads nr. 59.

Det er samtidig den hidtil bedste placering for Stevns i de 10 år, som Dansk Industri har lavet sit erhvervsindeks. Opgørelsen omfatter 93 danske kommuner, idet de fem ø-kommuner er for små til at give et sammenligneligt billede af situationen.

Borgmester Anette Mortensen (V) fik overbragt nyheden om den stevnske placering mandag.

- Jeg er bare glad! Dansk Industri har kvitteret for den målrettede politiske indsats, som vi yder for at sikre et godt erhvervsklima. Det er jeg rigtig godt tilfreds med, siger hun.

Borgmesteren henviser her ikke mindst til de hyppige virksomhedsbesøg, som hun og udvalgsformand Mikkel Lundemann Rasmussen (K) har aflagt, siden de tiltrådte ved nytår 2018.

- Vi tager jævnligt på besøg hos både store og små stevnske virksomheder, hvor vi får en uvurderlig indsigt i deres arbejde, og ikke mindst kan lytte til, hvad der optager dem. Er der en sko, som trykker kan vi handle på det hurtigt, og jeg føler mig sikker på, at det hjælper virksomhederne på vej sammen med det benhårde arbejde, de selv laver, siger Anette Mortensen.

På DAGBLADET's forespørgsel oplyser borgmesteren, at hun siden nytår har været på 16 virksomhedsbesøg. Besøgene fortsætter med en målsætning om ét besøg om ugen.

Synsninger og fakta
Dansk Industri laver sit erhvervsindeks ved at spørge lokale virksomheder om, hvordan de opfatter kommunens erhvervsvenlighed på en række konkrete områder parret med statistiske oplysninger. Når det f.eks. gælder sagsbehandlingstiden på en byggeansøgning, vurderes kommunen således både på, hvor lang tid, der bruges på en sagsbehandling, og hvordan virksomhederne oplever det. Populært sagt opererer erhvervsindekset således med »synsninger« suppleret med fakta-baserede oplysninger.

I Stevns Kommune har 41 erhvervsvirksomheder med tilsammen 801 arbejdspladser inden for bl.a. produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service svaret på undersøgelsen.

Det samlede billede i hver kommune ranglistes blandt alle landets kommuner - og det er her, at Stevns tager et spring opad, mens andre kommuner rutsjer ned ad listen. Det gælder bl.a. Faxe Kommune, der i årets opgørelse går hele 27 pladser tilbage - fra nr. 63 til 90.

Udbud til private i top
På ét område ligger Stevns helt i top som nr. 1 i hele landet. Det gælder brugen af private leverandører til kommunale opgaver, og det betyder, ifølge Dansk Industri, »at kommunen vægter samarbejde med det private erhvervsliv højt«.

Ifølge udvalgsformand Mikkel Lundemann Rasmussen vidner det »om stor tilfredshed med vores udbudsprocesser og vores niveau for at konkurrenceudsætte«.

Han glæder sig endvidere over, at Stevns er gået fra plads nr. 80 til 56, når det gælder tilfredsheden med kommunens sagsbehandlingstider.

Til gengæld beklager han, at kategorien: Arbejdskraft placerer Stevns på plads nr. 91 mod 64 sidste år.

- Det viser noget om vores indsats for at opfylde virksomhedernes behov for kvalificeret arbejdskraft. Det skal vi have set noget mere på, siger han.

Udvalgsformanden er ligesom borgmesteren glad for den stevnske placering, men tilføjer så:

- Jeg er overordnet meget positiv overfor årets resultat, selv om jeg altid forholder mig kritisk til statistiske undersøgelser som denne, hvor der kan være usikkerheder. Det ændrer dog ikke på, at årets resultat samlet set er rigtig godt for Stevns, siger han.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk