17. oktober 2019
Stevns og Køge danner nyt beredskab sammen. Det betyder, at brandfolk fra stationen i Lellinge (billedet) kan rykke hurtigt ud til indsats på det nordlige Stevns.
Stevns og Køge danner nyt beredskab sammen. Det betyder, at brandfolk fra stationen i Lellinge (billedet) kan rykke hurtigt ud til indsats på det nordlige Stevns.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stevns og Køge danner nyt beredskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stevns og Køge danner nyt beredskab
Opdateret 29. marts 2019 kl. 10:19
Stevns - 29. marts 2019 kl. 09:08
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stevns og Køge kommuner går sammen og danner en ny beredskabskreds. Samarbejdet blev godkendt på Køge Byråds møde tirsdag og bekræftet torsdag aften af Stevns Kommunalbestyrelse - begge steder på den lukkede del af mødet.

arrow Læs også: Brand-aftale kan blive skrivebords-samarbejde

Det nye samarbejde ventes at træde i kraft senest ved næste årsskifte, hvor det nuværende Østsjællands Beredskab opløses. Den beslutning blev truffet i december efter, at først Køge og dernæst Høje Taastrup, Greve, Ishøj og Vallensbæk valgte at træde ud. Siden har Stevns Kommune været i dialog med både Roskilde og Køge kommuner samt Midt- og Sydsjællands Brand & Redning, der dækker kommunerne vest og syd for Stevns.

På det seneste har Stevns især forhandlet med Midt- og Sydsjællands Brand & Redning - der bl.a. omfatter nabokommunen: Faxe - og Køge. Borgmester Anette Mortensen (V), Stevns Kommune, er »meget opløftet over den positive dialog«, som hun har haft.

- Alle parter er gået proaktivt ind i dialogen omkring et eventuelt samarbejde, og der er da også åbenlyse fordele ved begge de modeller, som vi har set på her til sidst. Derfor har det også været en svær beslutning at tage, men vi har valgt at gå videre med Køge, fordi vi i forvejen samarbejder om forskellige strategiske og operationelle forhold og ikke mindst allerede er i dialog omkring beredskabsdækning af kommunens nordlige ende, som grænser op til Køge, siger borgmesteren.

Forude venter nu forhandlinger om den såkaldte risikobaserede dimensionering (RBD), som kun gælder frem til årsskiftet. RBD er udtryk for, hvor lang tid det må tage for et udrykningskøretøj at nå frem til uheldsstedet, og den er afgørende for, hvor mange brandfolk der skal være på de enkelte stationer. Her har fokus i forhandlingerne hidtil været på stationen i Hårlev.

1. februar indgik Stevns en ny otteårig aftale med Falck om at varetage det operative beredskab i kommunen. Denne aftaler betyder, at kommunens beredskab er sikret uafhængigt af opløsningen af Østsjællands Beredskab.

- Siden det blev klart, at der ikke var en fremtid for Østsjællands Beredskab, har det været magtpåliggende for mig at sikre, at kommunens borgere kan være trygge i forhold til, at hjælpen nok skal være der, hvis uheldet er ude. Den sikkerhed har vi med aftalen med Falck, og herfra søger vi så ind i et nyt samarbejde med Køge. Det ser jeg meget frem til, siger Anette Mortensen.

arrow Nyt beredskab er en balance mellem sikkerhed og økonomi
29. marts 2019 kl. 12:31 Opdateret: kl. 12:32
arrow Brandfolk umiddelbart tilfredse med ny aftale
29. marts 2019 kl. 12:23 Opdateret: kl. 12:23

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk