26. oktober 2020
Sundhed er lig med livskvalitet. Det kan opnås på mange forskellige måder, og det sættes der nu nogle ord på. Stevns Kommune har fået en sundhedspolitik. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Sundhed er lig med livskvalitet. Det kan opnås på mange forskellige måder, og det sættes der nu nogle ord på. Stevns Kommune har fået en sundhedspolitik. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stevns har nu fået en sundhedspolitik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stevns har nu fået en sundhedspolitik
Stevns - 18. oktober 2019 kl. 06:02
Af Erik Nielsen

Stevns Kommune har sammen med borgere og politikere udarbejdet en ny sundhedspolitik.

arrow Læs også: Fakta om Stevns Kommunes sundhedspolitik

Nu har politikken været i høring, og torsdag aften godkendte kommunalbestyrelsen den nye sundhedspolitik for 2019-2022. Det var en formsag, der dog fik flere ord med på vejen af politikerne.

- Et lille kuriosum: Vi drikker mere, vi spiser mere, vi ryger mere og vi vejer mere end den gennemsnitlige dansker - til gengæld er vi mere lykkelige. Det viser en stor undersøgelser af danskernes sundhed, sagde Henning Urban Dam Nielsen (S), da punktet var på dagsordenen.

Mogens Haugaard Nielsen (Nyt Stevns) havde i den sammenhæng bidt mærke i, at udsatte borgere på Stevns dør 22 år tidligere end andre steder.

- Vi skal have løftet det niveau, sagde han.

Jan Jespersen fra Enhedslisten mente, at arbejdet med den nye sundhedspolitik havde været en rigtig god proces. Og han påpegede, at det stod beskrevet, at man eksempelvis skal modvirke ensomhed.

- Jeg er faktisk stolt af den her politik, sagde han.

Ellen Knudsen (K) viste også sin glæde for den nye politik, men som hun sagde:

- Det er et arbejde, vi skal følge op på.

Seks fokusområder
Borgmester Anette Mortensen påpeger efter mødet, at med kommunens nye sundhedspolitik har man udvalgt seks områder, der skal være med til at styrke sundheden i Stevns.

- Med sundhed tænker vi bredt. Det handler ikke kun om fravær af sygdom, men også den fysiske såvel som mentale sundhed, der handler om, at vi har det godt. Vi sætter særligt fokus på en tidlig og forebyggende indsats blandt børn og unge, for vi ved, at det er her, de gode vaner starter. Det handler blandt andet om et godt samarbejde med forældrene omkring børnenes sundhed, trivsel og læring, lyder det fra Anette Mortensen.

Hun peger endvidere på, at man derudover ønsker at færre børn og unge begynder at ryge, og at flere borgere vælger rygningen fra.

- Vi ved, at cirka 20 procent af befolkningen på Stevns ryger, og der ligger vi lidt i den høje ende sammenlignet med andre kommuner, som vi typisk kan sammenligne os med. Her vil vi sætte fokus på forebyggelse af rygning og på rygestop, blandt andet ved at fremme røgfrie arbejdspladser og røgfrie skoler, siger det fra borgmesteren.

En plan
Stevns Kommune har udarbejdet en plan for, hvordan der skal arbejdes med at beskrive, hvilke indsatser, som med fordel skal sættes i værk først.

Den første opgave bliver dog at afdække, hvilke indsatser kommunen har gang i forvejen (eksempelvis inden for rygestop), inden der besluttes, hvor lidt og hvor meget nyt, der skal sætte i værk.

Processen kommer til at løbe hen over efteråret og i starten af 2020. Status på dette arbejde vil blive forelagt Social- og Sundhedsudvalget i januar 2020.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk