15. april 2021
Rikke Ackermann har været frivillig på Café Stevnen siden starten for seks år siden og mødt mange af de udsatte. Siden hun tiltrådte som leder i oktober sidste år, har hun hjulpet fire hjemløse familiersom bisidder i kommunen. Foto: Henrik Fisker
Rikke Ackermann har været frivillig på Café Stevnen siden starten for seks år siden og mødt mange af de udsatte. Siden hun tiltrådte som leder i oktober sidste år, har hun hjulpet fire hjemløse familiersom bisidder i kommunen. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stevns får et råd for udsatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stevns får et råd for udsatte
Stevns - 16. juli 2018 kl. 12:44
Af Henrik Fisker

Syv privatpersoner på Stevns er gået sammen om at danne et råd, der kan hjælpe socialt og psykisk udsatte gennem det kommunale system og samtidig sætte fokus på en overset gruppe borgere. Fælles for dem er en frygt for, at målgruppen bliver ladt i stikken, skriver DAGBLADET Stevns mandag.

arrow Læs også: Stevns skal have et udsatteråd

- Vi havde i juni besøg på Café Stevnen af Social- og Sundhedsudvalget, som var inviteret til at høre om Café Stevnens arbejde for de udsatte i kommunen samt for at vurdere, om vi fortsat skal modtage kommunalt tilskud til driften. Her kom vi til at diskutere, hvordan vi bedst kan hjælpe de udsatte, som ikke magter at føre deres egen sag, når de går på rådhuset for at få hjælp. Og det stod klart for os, at her er et oplagt behov, som vi skal have dækket, siger Rikke Ackermann, der er daglig leder af Café Stevnen.

De seks andre bag initiativet er Anni Cassias, Sejer Folke, Gitte Christensen, Tomas Patheier, Christian Hoffmann Nielsen og Lise-Lotte Hoffmann Nielsen.

- Vi kommer med vidt forskellig baggrund, men der er tale om et upolitisk initiativ uden skelen til partipoltiske interesser. Akkurat som Café Stevnen, der arbejder på et kristent næstekærlighedsbud og samler en række frivillige fra alle dele af samfundet, siger Rikke Ackermann.

Ideen med udsatteråd er at samle en bank af resursepersoner, som vil gøre en aktiv og praktisk indsats for de udsatte. Efter sommerferien vil initiativtagerne indkalde til et møde for interesserede, der vil være med.

- Det er vigtigt at slå fast, at vi ikke skal være sagsbehandlere. Det er myndighedernes opgave, men vi skal støtte og vejlede dem - f.eks. ved at være bisiddere for dem, når de går til møde i Borgerservice. Vi har brug for engagerede mennesker, som vil bruge tid på at engagere sig i de udsattes forhold - f.eks. socialrådgivere eller advokater, men også almindelige borgere med indsigt og empati, siger Rikke Ackermann, der selv er uddannet helseterapeut og socialpædagog.

arrow Der bliver stadigt flere udsatte på Stevns
16. juli 2018 kl. 13:04 Opdateret: kl. 12:49
arrow Socialt udsatte på politikernes dagsorden
21. juni 2017 kl. 14:24 Opdateret: kl. 17:19
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk