21. januar 2019
Copenhagen Phil - får nu en stemme fra Stevns i sin bestyrelse. Foto: Kim Rasmussen
Copenhagen Phil - får nu en stemme fra Stevns i sin bestyrelse. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stevns får bestyrelsesmedlem i Copenhagen Phil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stevns får bestyrelsesmedlem i Copenhagen Phil
Stevns - 14. februar 2018 kl. 06:20
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kommunalbestyrelsesmedlem og tidligere borgmester Mogens Haugaard (Nyt Stevns) er udpeget som nyt bestyrelsesmedlem i Copenhagen Phil.

arrow Læs også: Stor klassisk symfonikoncert i Hårlev

- Jeg er via lokallisterne på Sjælland blevet udpeget som KKR Sjælland, som igen har udpeget mig som bestyrelsesmedlem i Copenhagen Phil, oplyser Mogens Haugaard til DAGBLADET.

KKR Sjælland er Kommunekontaktrådet i Region Sjælland, der består af repræsentanter fra de 17 kommunalbestyrelser / byråd. Her er Stevns repræsenteret af borgmester Anette Mortensen (V) med Steen S. Hansen (S) som stedfortræder. Desuden er Mogens Haugaard udpeget som repræsentant for lokallisterne i de 17 kommuner i regionen.

Copenhagen Phil hed tidligere Sjællands Symfoniorkester og har hjemsted i det tidligere radiohus, som i dag er Konservatoriets Festsal på Rosenørns Allé på Frederiksberg. Orkesteret optræder desuden ved diverse koncerter rundt om på Sjælland og har de seneste mange år givet en koncert på Stevns én gang om året som gæst hos Stevns Teaterforenining. Det sker næste gang på torsdag 22. februar kl. 19.30 i Hårlevhallen med et program af bl.a. Mozart og Bruckner.

Men Copenhagen Phil lever en usikker tilværelse, da kulturminister Mette Bock (LA) ønsker at flytte det offentlige tilskud til orkesteret til andre landsdelsorkestre. Det sker som led i bestræbelserne på at fordele de offentlige tilskud bedre mellem hovedstaden og provinsen. Den beslutning har imidlertid afstedkommet skarp kritik fra flere sider, der bl.a. påpeger, at hvis man nedlægger Copenhagen Phil, fratager man en række sjællandske musikelskere muligheden for at høre klassisk musik i deres nærområde.

- Copenhagen Phil laver utroligt mange spændende arrangementer, som man kan informere sig om via deres hjemmeside. Jeg glæder mig rigtig meget til arbejdet og vil naturligvis gå konstruktivt ind i arbejdet for at fremme musiklivet på Sjælland, siger det nyudpegede bestyrelsesmedlem Mogens Haugaard.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk