17. januar 2019
- Jeg har haft Stevns på radaren som et sted, hvor jeg gerne ville arbejde. Når man som mig kommer fra København, er Stevns naturmæssigt noget af det mest spændende inden for en rimelig radius, siger Rasmus Elvekjær. Foto: Henrik Fisker
gallery icon

Se billedserie

- Jeg har haft Stevns på radaren som et sted, hvor jeg gerne ville arbejde. Når man som mig kommer fra København, er Stevns naturmæssigt noget af det mest spændende inden for en rimelig radius, siger Rasmus Elvekjær. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stevns bugner af spændende natur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stevns bugner af spændende natur
Stevns - 26. maj 2018 kl. 11:31
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stevns Naturcenter blev indviet i 1993 efter, at Stevns Kommune købte det tidligere soldaterhjem af staten for en symbolsk pris på en krone. Perlen på Mandehoved fylder således 25 år som naturcenter i år, og samtidig er der nu kommet en ny naturvejleder til stedet - den blot tredje i rækken efter Peer Nørgaard og Kirsten Føns.

Samtidig er naturcentret nu »kommet hjem« til kommunen igen efter flere år under Østsjællands Museums ansvar. Men som en del af en større omstrukturering og fokus på færre indsatser har museet ønsket at komme ud af kontrakten med kommunen, hvilket blev godkendt sidste efterår i Kommunalbestyrelsen.

Det giver alt i alt en enestående chance for Rasmus Elvekær til at skabe sig et spændende job som den nye naturvejleder på Stevns. Han kan næsten selv skabe rammerne om sit arbejde som daglig leder af stedet - med en organisatorisk placering i Natur & Miljø-forvaltningen i Stevns Kommune.

- Det er en kæmpefordel at have en stor ballast af faglighed i ryggen. Som naturvejleder skal jeg kunne favne bredt og samtidig være fagligt dybt forankret, siger Rasmus Elvekær.

Han er 38 år og har været ansat i stillingen siden 1. april. Han er uddannet biolog fra Københavns Universitet og har en bred arbejdsmæssig erfaring med en række projektopgaver i ind- og udland. Privat bor han i Næstved Kommune og har en tanzaniansk kone, og sammen har parret en søn på fem år.

- Du kan kalde mig naturvejleder, biolog, iværksætter og eventyrer. Jeg har prøvet lidt af hvert, og derfor passer det mig fint med lidt mere stabilitet i arbejdslivet nu, svarer han som svar på spørgsmålet om, hvorfor det var attraktivt at søge stillingen som naturvejleder i Stevns Kommune.

Læs hele portrættet af Stevns Kommunes nye naturvejleder i DAGBLADET Stevns lørdag

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk