15. januar 2021
Foto: Steen Østbjerg
gallery icon

Se billedserie

Foto: Steen Østbjerg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stevns bliver i beredskabet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stevns bliver i beredskabet
Stevns - 07. september 2018 kl. 17:20
Af Erik Nielsen

Flere lokale brandfolk var mødt op på tilhørerpladserne, da Kommunalbestyrelsen var samlet torsdag aften. De ventede på, at punkt nummer 223 på dagsordenen skulle debatteres. Det var spørgsmålet om politikerne ville slette deres forbehold til den såkaldte risikobaserede dimensionering (rbd) af Østsjællands Beredskab, at de var kommet for at følge. Hvis de ikke gjorde det, ville det reelt betyde en udmeldelse af beredskabssamarbejdet med de syv andre østsjællandske kommuner.

arrow Læs også: Tillidsmand for brandmænd frygter fremtiden

Der var to afbud til torsdag aftens møde, og med stemmerne 13 for og fire imod blev det derfor vedtaget at tilslutte sig rbd'en. Det var Enhedslisten og Dansk Folkeparti, der stemte imod.

Thomas Overgaard (S) har været én af de allermest kritiske i forhold til den nye rbd i Østsjællands Beredskab, der reelt betyder, at Stevns får færre brandfolk og skal betale flere penge for at være med. Hvis man vil have flere brandbiler og -folk end der står beskrevet i rbd'en, så skal man til lommerne.

- Hvis man ikke kan få den man elsker, så må man lære at elske den, man får, lød hans kortfattede kommentar til, at han valgte at stemme for.

Udgangspunktet for stationen i Hårlev, der dækker det nordlige Stevns, var, at man fremover skulle klare sig med en bemanding på en holdleder og én brandmand i forhold til de nuværende 1+5. Dette har borgmester Anette Mortensen (V) dog været med til at forhandle op, så bemandingen i Hårlev fremover bliver 1+3.

- Vi er blevet imødekommet, og det kan lade sig gøre at tilkøbe mere, hvis vi ønsker det. Johnny Andersen fra Hårlev Borger- og Erhvervsforening har fremsendt et brev på vegne af brandfolkene i Hårlev, hvor der er blevet udtrykt bekymring om flere ting. Det har vi sendt til beredskabsdirektøren, der nu har sendt et svar, som desværre ikke er nået at komme med i sagen, da det først kom i aftes (onsdag, red.), sagde borgmesteren på Kommunalbestyrelsens møde torsdag aften.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Køge lørdag 8. september

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

arrow Solrød mister fire brandmænd og en tankvogn
11. januar 2019 kl. 12:00 Opdateret: kl. 12:00
arrow Beredskabsdirektør kalder ny kontrakt forsvarlig
11. januar 2019 kl. 09:36 Opdateret: kl. 12:22
arrow Solrød siger ja til brandfrieri fra Roskilde og Stevns
18. december 2018 kl. 13:08 Opdateret: kl. 09:33
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk