21. august 2019
- Vi mener ikke, at det er seriøst at spare så meget på de store velfærdsområder. Vores opgave er at argumentere for, at vi har brug for et større økonomisk råderum, fordi vi har pengene til det, siger borgmester Anette Mortensen (V). Foto: Henrik Fisker
- Vi mener ikke, at det er seriøst at spare så meget på de store velfærdsområder. Vores opgave er at argumentere for, at vi har brug for et større økonomisk råderum, fordi vi har pengene til det, siger borgmester Anette Mortensen (V). Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stevns aflyser besparelser og henter pengene op af kassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stevns aflyser besparelser og henter pengene op af kassen
Stevns - 04. september 2018 kl. 13:26
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Står det til flertalsgruppen i Kommunalbestyrelsen, kommer der ingen store besparelser på velfærdsområderne i Stevns Kommunes budget 2019. Og de kvalitetsløft, der blev indført i sidste års budget, får lov at køre videre. Det gælder f.eks. flere ansatte i daginstitutionerne og hyppigere rengøring hos brugere af hjemmeplejen, skriver DAGBLADET Stevns tirsdag.

arrow Læs også: Voldsomt udfordret på budgettet

Kommunen står ellers med aktuelle budgetoverskridelser på 28,9 millioner kroner, og hertil kommer en række forudsigelige merudgifter, bl.a. som følge af, at der i de kommende år bliver flere ældre over 80 år med plejebehov - det såkaldt demografiske udgiftspres. Alene i Social- og Sundhedsudvalget er der udsigt til et ufinansieret merforbrug på 21 millioner kroner, hvor udvalgets medlemmer kun har været i stand til at pege på besparelser for lidt over 1,5 millioner kroner.

Derfor melder flertalsgruppen nu ud, at næste års budget ikke kan holdes inden for den ramme, som den seneste aftale mellem regeringen og Kommunernes Landsforening har meldt ud. Den siger, at kommunernes serviceudgifter under ét kun må stige med 1,7 milliard kroner svarende til godt 0,6 procent - og på den baggrund har KL meldt ud, hvor meget den enkelte kommune må bruge på serviceudgifter næste år.

Det er den ramme, som flertalsgruppen har tænkt sig at overskride.

- Vi gør det med oprejst pande, fordi vi kan dokumentere, at vi i forvejen ligger meget lavt på serviceudgifterne. Vores økonomiafdeling har med basis i tal fra Økonomi- og Indenrigsministeriet beregnet, at vi ligger tredjelavest i hele Danmark. Kun Vejle og Frederiksberg bruger mindre på deres borgere, end vi gør, siger borgmester Anette Mortensen (V).

Budget 2019 er til førstebehandling i Kommunalbestyrelsen på torsdag, og derefter kan der ventes et budgetforlig inden for nogle uger. Andenbehandlingen finder sted torsdag 11. oktober.

arrow Skarp opposition i budget-debatten
07. september 2018 kl. 13:15 Opdateret: kl. 13:15
arrow Alle udvalg er udfordret på økonomien
26. august 2018 kl. 07:16 Opdateret: kl. 22:47
arrow Nyt Stevns: Flertallet er helt passivt
23. august 2018 kl. 13:58 Opdateret: kl. 13:00

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk