2. juni 2020
Økonomiudvalget drøftede tirsdag situationen omkring Østbanen og endte med at udtale sig stærkt kritisk om, at Stevns Kommune ikke blev hørt i sagen, men måtte læse beslutningen i en pressemeddelelse. Her ses tre af medlemmerne i udvalget: Steen S. Hansen, Steen Nielsen og Anette Mortensen fotograferet på Rødvig Station ved en tidligere lejlighed. Foto: Henrik Fisker
Økonomiudvalget drøftede tirsdag situationen omkring Østbanen og endte med at udtale sig stærkt kritisk om, at Stevns Kommune ikke blev hørt i sagen, men måtte læse beslutningen i en pressemeddelelse. Her ses tre af medlemmerne i udvalget: Steen S. Hansen, Steen Nielsen og Anette Mortensen fotograferet på Rødvig Station ved en tidligere lejlighed. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stevns Kommune blev ikke informeret om togforringelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stevns Kommune blev ikke informeret om togforringelser
Stevns - 01. oktober 2019 kl. 15:18
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det blev DAGBLADET, der mandag måtte fortælle viceborgmester Steen S. Hansen (S) om de planlagte forringelser i Østbanens næste køreplan, der træder i kraft 15. december. Og det er han - som den kommunalpolitiker i flertalsgruppen, der normalt udtaler sig om den kollektive trafik - langt fra tilfreds med.

arrow Læs også: Skinnebrud mellem Store Heddinge og Rødvig

- Ingen i Stevns Kommune er på forhånd orienteret. Det er fuldstændigt uhørt og udtryk for en enorm arrogance, at vi ikke bliver inddraget i denne beslutning, når vi i øvrigt har ført forhandlinger om Østbanens fremtid. Banen er kernen i infrastrukturen på Stevns og den østlige del af Faxe Kommune og forudsætningen for, at tusinder af mennesker kan komme frem på arbejde og uddannelsessteder, siger Steen S. Hansen.

Den manglende information blev tirsdag et tema på Økonomiudvalgets møde, og de tilstedeværende politikere udtalte bagefter en skarp kritik af Movia og Lokaltog.

- Jeg har respekt for, at Lokaltog og Movia vægter de rejsendes sikkerhed og en stabil togdrift højt. Til gengæld har jeg ikke ret meget respekt for den måde, som denne proces er foregået på, udtaler borgmester Anette Mortensen (V).

Hun uddyber sin kritik med følgende ordvalg:

- Det er simpelt hen ikke i orden at modtage budskabet i en pressemeddelelse fra Movia, og det må være rimeligt som minimum at forvente, at vi var blevet inviteret til et møde sammen med Faxe og Køge kommuner, hvor vi kunne have talt tingene igennem i ro og mag. Det er trods alt vores borgere, der bliver berørt af ændringerne, og det virker ikke, som om respekten for deres hverdag har været prioriteret højt i dette forløb. Jeg er også ret nysgerrig på, hvordan Lokaltog og Movia er kommet frem til, at det lige er stevnsborgerne, der skal skifte tog undervejs på rejsen. Det er uforståeligt, at det ikke kommer som et resultat af en dialog, hvor alle tre berørte kommuner kunne have givet deres besyv med, siger borgmesteren.

DAGBLADET har spurgt Movias plandirektør Per Gellert, hvorfor de tre berørte kommuner: Stevns, Faxe og Køge skulle læse om de forestående forringelser i togdriften i en pressemeddelelse.

- Vi har informeret Region Sjælland, der står som ejer af lokalbanerne, og bedt dem om at informere de berørte kommuner, siger han.

arrow EL: Flyt vedligehold af lokalbaner fra regionen til staten
30. oktober 2019 kl. 13:32 Opdateret: kl. 13:32
arrow V-politiker foreslår Østbanen nedlagt og erstattet af busser
29. oktober 2019 kl. 13:16 Opdateret: kl. 13:16
arrow SF'er vil presse ministeren til at give Østbanen nye skinner
28. oktober 2019 kl. 13:02 Opdateret: kl. 13:02
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk