17. september 2019
Fornand Hans Grøn fra Strøby Egede Vandværks bestyrelse kan se frem til, at Cowi fremlægger et entydigt afstemningsresultat på generalforsamlingen onsdag 24. april.
Fornand Hans Grøn fra Strøby Egede Vandværks bestyrelse kan se frem til, at Cowi fremlægger et entydigt afstemningsresultat på generalforsamlingen onsdag 24. april.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stemte sig til mindre kalk i vandværks-vandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stemte sig til mindre kalk i vandværks-vandet
Stevns - 18. marts 2019 kl. 10:47
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vandforbrugerne siger ja til blødgøring og mindre kalk i vandet. Så kort kan det siges, når resultat af en urafstemning om reduktion af kalk gennem blødgøring af vandet på Strøby Egede Vandværk skal gøres op.

arrow Læs også: Stor investering i blødgøring af vand kommer til afstemning

Hvis der skal sættes lidt flere ord på den afstemning, som konsulentfirmaet Cowi havde fået i opdrag at gennemføre blandt Strøby Egede Vandværks 2.121 stemmeberettigede husstande, så kan man starte med generalforsamlingen 24. april sidste år.

Her blev der orienteret om mulighederne for blødgøringsanlæg, og det blev på generalforsamlingen besluttet, at forslag om reduktion af drikkevandets indhold af kalk gennem blødgøring skulle fremlægges til afstemning.

Afstemningen blev sat i gang ved udsendelse af 2.121 stemmesedler til alle ejeradresser med brev og e-mail og afstemningen fandt sted i februar måned.

Cowi har gjort op, at der ved endt afstemning var 1.278 af de 2.121 husstande, der havde afgivet deres stemme. Det er faktisk en svarprocent på 60,3 procent.

- Det er faktisk meget højt for den her form for afstemning, og det tror jeg er et udslag af, at vi har givet borgerne mulighed for at stemme på flere forskellige måder, siger Anders Refsgaard, der har været ansvarlig for afstemningen hos Cowi, da DAGBLADET kontakter ham for at høre nærmere om afstemningsresultatet.

Det har således både være muligt at returnere sin stemmeseddel i en svarkuvert med postvæsnet eller scanne den og sende digitalt via e-mail. Ud over dette var den tredje mulighed at besøge en hjemmeside og registrere sin stemme digitalt med en unik kode.

Af de afgivne stemmer blev 32 procent afgivet som brevstemmer, 60 procent blev registreret digitalt via hjemmesiden, mens kun 8 procent blev registreret som indsendt med e-mail.

- Men det siger noget om, at hvis vi kun havde valgt én afstemningsform, så havde svarprocenten nok ikke været lige så høj. Nu kom vi op på 60 procent, hvilket fra starten var håbet hos bestyrelsen i Strøby Egede Vandværk, så der er tale om en valid afstemning, lyder det fra Anders Refsgaard.

Resultatet blev en overvægt af stemmer for blødgøring af vandet fra Strøby Egede Vandværk.

Stemmefordelingen mellem »Ja« og »Nej« blev henholdsvis 857 stemmer for et ja til blødgøring af vandet og 421 stemmer for et nej til blødgøring af vandet. Derved er der flertal for blødgøring af vandet fra Strøby Egede Vandværk. Det giver et stemmefordeling med 67,1 procent for et ja og 32,9 procent for et nej.

- Man kan også sige, at det er et meget klart mandat, som bestyrelsen nu har til at gå i gang med en proces for at få mindre kalk i vandet, siger Anders Refsgaard.

Han og bestyrelsen for vandværket har oplevet rigtigt mange interesserede henvendelser fra både borgere i Strøby Egede, men også aktører ude fra, der har ønsket at give deres besyv med i forhold til problematikken med blødgøring af vand.

- Det viser mig, at der i dette spørgsmål har været et stort lokalt engagement for at komme frem til en afgørelse, som Anders Refsgaard fra Cowi udtrykker det.

Cowi skal nu fremlægge afstemningen på Strøby Egede Vandværks generalforsamling onsdag 24. april.

arrow Billeder: 60 tons kugler af kalk triller ud fra vandværket
30. maj 2017 kl. 13:45 Opdateret: kl. 13:07
arrow Lokalt vandværk går forrest
26. maj 2017 kl. 13:03 Opdateret: kl. 13:03
arrow Krav om blødt vand breder sig
19. april 2017 kl. 06:20 Opdateret: kl. 13:06

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk