22. maj 2019
Bjarne Bo Jensen er én af de fugleguider, der møder op i Solgårdsparken på søndag morgen kl. 6.00. Foto: Henrik Fisker
gallery icon

Se billedserie

Bjarne Bo Jensen er én af de fugleguider, der møder op i Solgårdsparken på søndag morgen kl. 6.00. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stå op med fuglene på søndag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stå op med fuglene på søndag
Stevns - 25. maj 2017 kl. 08:33
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndag morgen ved solopgang er formentlig det mest stille tidspunkt hele ugen. De fleste natteravne er vendt hjem til deres rede, og de, som i hverdagen må stå op til en travl dag på job eller uddannelse, har slået vækkeuret fra og kan trygt sove videre.

Så er der stille ude i naturen. Faktisk så stille, at man kan høre fuglene synge, for de står nemlig tidligt op og er typisk mest aktive i timerne omkring solopgang.

Derfor er det også bedst at lytte til fuglesangen om morgenen. Og så giver det næsten sig selv, at Dansk Ornitologisk Forening (DOF) står tidligt op på søndag 28. maj, når det er Fuglenes Dag. Landet over står foreningen bag en række guidede ture denne dag - de er gratis og åben for alle i anledning af fugledagen.

Et af dem finder sted i Solgårdsparken i Strøby Egede, arrangeret af DOF Køge Bugt. Her står tre guider på parkeringspladsen ved Stevnsvej kl. 6.00 klar til rundvisning. En af dem er Bjarne Bo Jensen, der bor i Køge, er biolog og mangeårigt medlem af DOF. Han har guidet adskillige fugleture, men aldrig før i Solgårdsparken.

- Parken er et fint fuglebiotop. Her finder et naturområde med meget varieret bevoksning: alléen, høje træer, lave træer, buske og rørskoven ved åen, siger Bjarne Bo Jensen.

Læs hele reportagen i DAGBLADET Stevns onsdag

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk