12. august 2020
Her på det gamle rådhus i Faxe åbner museumsdirektør Orla Madsen fra Østsjællands Museum sin nye samling og gør samtidig plads til sin administration. Men det bliver uden forhøjet tilskud fra Stevns Kommune. Foto: Kathrine Harvey
Her på det gamle rådhus i Faxe åbner museumsdirektør Orla Madsen fra Østsjællands Museum sin nye samling og gør samtidig plads til sin administration. Men det bliver uden forhøjet tilskud fra Stevns Kommune. Foto: Kathrine Harvey
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smækker kassen i for museet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smækker kassen i for museet
Opdateret 16. oktober 2018 kl. 14:55
Stevns - 16. oktober 2018 kl. 13:04
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Østsjællands Museum er i fuld gang med at flytte samlingen på Stevns Museum i Højerup til det tidligere rådhus i Faxe, og i næste måned ventes administrationen af museet at rykke teltpælene op og flytte mod vest. I den forbindelse har museets ledelse sendt en ansøgning til Stevns og Faxe kommuner om en forhøjelse af driftstilskuddet med 295.000 kroner fra hver, skriver DAGBLADET Stevns tirsdag.

arrow Læs også: Nyt Stevns: Vi skal løfte museets opgave sammen

Mens Faxe Kommune allerede har imødekommet ansøgningen, vendte et stort flertal i den stevnske kommunalbestyrelse tommelfingeren nedad, da ansøgningen var til behandling. Det skete med henvisning til, at kommunen allerede tidligere i år har givet en tilsvarende bevilling for 2018 - som éngangsforanstaltning til dækning af flytteudgifterne.

Og det måtte være nok, mente flere politikere på mødet i torsdags.

- Vi har givet dem et éngangsbidrag, og det skal vi holde fast ved. Ellers skal vi jo til at genåbne det budget, som vi lige har vedtaget, sagde Bjarne Nielsen (V), som i foråret stemte imod lånetilsagnet til museet.

Heller ikke Varly Jensen (DF) kunne anbefale et øget driftstilskud.

- Vi har stillet en garanti, og så er det ikke i orden, at de bare kommer og beder om flere penge. Nu bliver det nødvendigt, at vi holder et møde med museets ledelse. Som ansvarlig kommune er vi nødt til at vide, hvad pokker de har gang i, sagde han.

Formanden for Arbejdsmarked, Erhverv og Turismeudvalget Mikkel Lundemann Rasmussen (K) - der også har museet som sit resortområde - viste dog forståelse for museets ansøgning:

- Min personlige holdning er ikke et principielt afslag, for det er et godt arbejde, som de laver. Det handler om ren og skær økonomi, sagde han.

Som den eneste i salen argumenterede Mogens Haugaard (Nyt Stevns) for at imødekomme museet.

- Vi har et museum, der er et positivt tiltag for Stevns Kommune. Vi er nødt til at hjælpe dem rigtigt godt i gang med at indrette det gamle rådhus i Faxe. Derfor kan vi anbefale at give bevillingen, sagde han.

arrow Ny dialog om museumstilskud
09. november 2018 kl. 13:00 Opdateret: kl. 13:13
arrow Faxe Kommune fastholder ekstra penge til museet, men ...
06. november 2018 kl. 14:46 Opdateret: kl. 12:19
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk