22. juni 2021
Skoleleder Flemming Bødker Schaaf fra Store Heddinge Skole tager først imod alle elever på ny mandag. Foto: Erik Nielsen
Skoleleder Flemming Bødker Schaaf fra Store Heddinge Skole tager først imod alle elever på ny mandag. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoler åbner først for alle på mandag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Skoler åbner først for alle på mandag
Opdateret 07. maj 2021 kl. 13:28
Stevns - 06. maj 2021 kl. 12:59
Af Erik Nielsen

Fra torsdag 6. maj må alle folkeskoleelever igen møde ind til fysisk undervisning på skolen. Sådan lød det tirsdag som følge af timelange forhandlinger mellem folketingets partier.

Selv om skolerne nu har fået grønt lys til igen at samle eleverne til tavleundervisning, så skal folkeskolerne på Stevns dog lige have tid til implementere de restriktioner skolerne konkret skal indrette skole dagen efter. Derfor åbner de først på for alle elever på mandag.

- På baggrund af de nyeste retningslinjer må vi drive skole lidt anderledes end vi plejer. Hos os betyder det, at vi afkorter skoledagen med en lektion for de fleste klasser. Dette gøres for at frigive tid til medarbejderne for at kunne efterleve retningslinjer om tilsyn med de enkelte klasser i frikvartererne. Desuden er lærerne fordelt således, at de maksimalt er tilknyttet to klasser. Dette tiltag for at efterleve retningslinjer om så få medarbejdere som muligt i hver klasse. Som tidligere vil der fortsat være fokus på hygiejne, afstand og at eleverne ikke må blandes, siger Flemming Bødker Schaaf, der er skoleleder på Store Heddinge Skole.

På Hotherskolen ser personalet ifølge skolelederen med glæde frem til, at alle elever fysisk vender retur til skolen på mandag.

- Vi benytter stadig et reduceret skema, hvor det i øvrigt er begrænset, hvilke fag eleverne ikke vil modtage undervisning i. Den daglige mødetid bliver 7.50 - 13.05, og vi skal have etableret yderligere testtider til flere fysisk fremmødte elever. Vi fordeler elevernes pauser forskudt, således at A-sporet følges og B-sporet følges, siger skoleleder René Tuekær fra Hotherskolen.

På Strøbyskolen glæder man sig også til at få alle elever retur.

- Det vil dog fortsat være i et reduceret skema, at eleverne møder ind til. Vi skal på skolerne stadig leve op til en række krav i løbet af skoledagen. Klasserne holdes adskilt fra hinanden gennem skoledagen. Både i undervisningen og i frikvartererne. Der er få voksne omkring hver klasse. Derfor er der ikke ressourcer til at tilbyde en fuld skoledag, forklarer skoleleder Dorte Ritz Nissen fra Strøbyskolen, der peger på, at skolen er udfordret på pladsen.

Især her efter 1. april, hvor de små før-skolebørn også er på skolen.

- Derfor låner vi i øjeblikket også lokaler af Strøbyhallen. Ligeledes er alle udeområder opdelte, så klasserne har et lille område hver. Vi håber, at der snart bliver mulighed for at eleverne være lidt mere på kryds og tværs i løbet af skoledagen, så de eksempelvis må være sammen med kammerater fra samme årgang, lyder det Strøbyskolens leder.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk