22. juni 2021
Josefine har sammen med sin mor malet mere end 1.000 coronakyllinger. Foto: Screendump fra DR2 programmet: DR2 går mod lysere tider
gallery icon

Se billedserie

Josefine har sammen med sin mor malet mere end 1.000 coronakyllinger. Foto: Screendump fra DR2 programmet: DR2 går mod lysere tider
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skolepige deltager i tv-program med sine livsbekræftende ideer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolepige deltager i tv-program med sine livsbekræftende ideer
Stevns - 13. maj 2021 kl. 05:23
Af Rikke Michael Hansen og Erik Nielsen

Lørdag aften i sidste uge kunne man på tv-kanalen DR2 se programmet »DR2 går mod lysere tider«.

Vært på programmet er komiker og skuespiller Rasmus Botoft, der har besøgt en række danskere, som alle har formået at skabe en positiv forandring i deres liv på trods af den hårde corona-nedlukning.

En af de danskere, der har fået besøg af Rasmus Botoft, er Josefine Madsen fra Store Heddinge, som i programmet fortæller om hendes idé til coronakyllingerne, de gulmalede sten med øjne og næb, som i stor stil dukkede op i de stevnske byer sidste forår, og som man stadig kan møde på sin gåtur i gader og på stier.

I år har hendes mor, Camilla Neestrup, sammen med datteren Josefine og mange andre af byens børn i fælleskab - om end hver for sig - også arbejdet flittigt på at kreere et opløftende syn.

Ikke mindre en 634 mariehøner er det blevet til.

Mariehønerne er malet på sten med rød og sort farve, og de er alle samlet på en stor træstamme som en kunstinstallation midt på Nytorv i Store Heddinge. Her kan den besigtiges nærmere den næste måneds tid.

Udover Josefines historie, er der også historier fra rejsebureauet Top Tours i Faxe Ladeplads, et plejecenter i Værløse og en restaurant i Skagen. Historierne om håb bliver foreviget gennem helt nye sange skrevet af Lau Højen, Katinka, Fallulah og Thomas Buttenschøn. Til Josefines historie har Lau Højen, forsanger i Carpark North, skrevet sangen 'Stenfuglene'

Se eller gense programmet på DR TV eller på DR2, hvor »DR2 går mod lysere tider« genudsendes fredag den 14. maj kl. 15.05 - 16.03.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk