17. oktober 2018
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skolebus-chauffør dømt som ansvarlig i vigepligt-ulykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolebus-chauffør dømt som ansvarlig i vigepligt-ulykke
Opdateret 06. november 2017 kl. 13:44
Stevns - 06. november 2017 kl. 13:41
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En skolebus ført af en 54-årig chauffør fra Køge overholdt ikke sin ubetingede vigepligt, da chaufføren kørte ud på Stevns Landevej fra Lejerstoftevej.

Bussen blev umiddelbart efter, at den drejede ud på Stevnsvej, påkørt af en personbil, der kørte i retning mod Store Heddinge. Den ubetingede vigepligt er tydeliggjort både med skilt og afmærkning på vejen, og buschaufføren blev derfor tiltalt for at have overtrådt færdselsloven. Ulykken skete 11. august sidste år.

Den 54-årige chauffør er nu blevet dømt for forseelsen ved Retten i Roskilde med en bøde på 2.500 kroner, hvor forvandlingsstraffen er fængsel i seks dage.

Chaufføren af skolebussen får endvidere frakendt retten til at køre motordrevne køretøjer. Dette er dog en betinget dom, så han får lov til beholde førerretten og kørekortet, hvis han inden for en periode på tre år ikke laver andre ulykker eller kører på en måde, der er til fare for andre.

Den dømte skal endvidere betale sagens omkostninger. Dommen, der er afsagt 16. oktober, er ikke anket oplyser Retten i Roskilde til DAGBLADET.

Læs chaufførens og vidners forklaringer ved Retten i Roskilde - læs DAGBLADET Stevns mandag

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk